Bingöldek Köyü İçme Suyu Çalışması

Muş İl Genel Meclisi, Bulanık ilçesine bağlı Bingöldek köyünün içme suyu sorununu gündeme aldı.

Bingöldek Köyü İçme Suyu Çalışması
Muş İl Genel Meclisi, 2015 yılı yatırım programı Kasım ayı 5. toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda, 6 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama, önceki toplantı kararlarına ilişkin tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile devam eden toplantıda gündemin 5’inci maddesi olan Bulanık ilçesine bağlı Bingöldek köyünde bulunan birkaç evin içme suyu şebekesinden faydalanamaması ile ilgili daha önce görevlendirilen Sulama ve İçme Suyu İhtisas Komisyonu’nun raporu gündeme alındı.

Meclis Katibi Ümit Sakık, komisyon raporunu okuyarak, “İl Genel Meclisi’ni bilgilendirmek için rapor tanzim edilmek üzere Sulama ve İçme Suları İhtisas Komisyonu’nca hazırlanan raporda da belirtildiği üzere; Bingöldek köyünde ve su kaynağının olduğu bölgede incelemelerde bulunan komisyon, köy içerisinde bir mahallenin ana şebekeden yararlanmadığı ve ayrıca su kaynağının olduğu bölgede kaynağın etrafının koruma altına alınmadığı görülmüştür” dedi.

Kaynaktan çıkan suyun boşa aktığını ifade eden Sakık, “Bu durum insan sağlığına uygun olmadığı, bununla ilgili gerekli tedbirlerin alınması gerektiği ve şebekeye ek şebekeler eklenerek suyu akmayan evlerin bir an evvel suya kavuşturulması için çalışmaların başlatılması gerektiği kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

Okunan komisyon raporu oy birliği ile onaylanırken, Varto ilçesine bağlı Güzelkent - Çay Çatı - Güllüce ve Kolan grup köy yolu birinci kat asfalt sathi kaplama için temel ve mıcır malzemesi temini ve nakli olarak 2015 yılı yatırım programına alınması gündeme getirildi.

Belirtilen grup köy yolunun yol standartları altında olduğunu ve grup köy yolun birinci kat asfalt sathi kaplama için temel ve mıcır malzeme temini ve nakli işinin 2015 - 2016 İl Özel İdaresi ödeneğinden yapılması ile ilgili İl Genel Meclisi’ne sunulan önerge oy birliğiyle onaylandı.
Kaynak: İHA