Otomobil Sevdalılarından Türkmenlere Yardım Eli

Eskişehir’de faaliyet gösteren otomobil sevdalıları, Suriye’den gelerek çadırlar içerisinde yaşamaya çalışan Türkmenlere yardım götürdü.

Otomobil Sevdalılarından Türkmenlere Yardım Eli
Yardım konvoyu düzenleyen Auto Show 26 ekibine, Kanserle Yaşam Derneği ve Orkun Klasik üyeleri de eşlik etti. Mamuca yolunun yan tarafında bulunan boş arazide yaşam mücadelesi veren Türkmenler için yoluşturulan yardım konvoyuna 50’den fazla otomobil katıldı.

Her otomobilin bagajında ise temel ihtiyaç malzemeleri yer aldı. Çocuğundan yaşlısına kadar tüm ihtiyaç sahiplerini düşünen konvoy üyeleri, paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. Auto Show 26 grubunun kurucusu ve başkanı Hasan Akbaş, konvoya katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, "Bizim otomobillerle boş boş gezerek ses yaptığımızı düşünen vatandaşlar var. Yanlış bildiklerini söyleyebilirim. Bugüne kadar sayısız etkinlikte güzel şeyleri başarmaya çalıştık. Çoğusunu basınla paylaşmadık çünkü bilinmemesini istiyoruz. Bu yardım konvoyunun da bilinmesini çok istemedik ama burada yaşayanların çadıra da ihtiyacı var. Biz bu çadırların da bulunması için uğraşacağız. Kış geldiğini düşünürsek çadırın önemi daha da öne çıkıyor. Bu insanların çadıra ihtiyacı var ve bu vesile ile yetkililerin yada iş adamlarının ilgisini çekeriz diye düşündük" dedi.

"ÇOCUKLARIN ARASINDA BEBEKLER BİLE VAR"

Orkun Klasik olarak yardım konvoyuna destek olan Orkun Saç, paylaşmanın mutluluk getirdiğini belirtti.

Çocukların durumunun kötü olduğunu söyleyen Saç, "Çocukların arasında yeni doğan bebekler bile var. Bir kaç aylık bebekler. Onları da hesaplayarak hemen hemen tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Hasan ağabeyi de dediği gibi burada gördüklerimize göre çadır ihtiyacı çok önemli. Bu tür konvoylarda her daim yer almak istiyoruz. Destek olan çok kişi oldu, onlara da ayrı ayrı teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

"BURADAKİ İNSANLAR BİZE YABANCI DEĞİLLER"

Kanserle Yaşam Derneğinin Yönetim Kurulu Üyesi Altuğ Ulucan ise konvoy ile çok güzel bir etkinliğine imza attıklarını anlattı. Ulucan, "Kansere dikkat çekmek için ve erken tanının önemini vurgulamak için tiyatro etkinliğimizle ilçe ilçe dolaşıyoruz. Bugün ise farklı bir konuya dikkat çekmek için buradayız. Buradaki insanlar bizlere yabancı değiller. Bizimle aynı dili konuşuyorlar ve Halep’ten gelmişler. Onları daha iyi şartlarda ağırlamak için böyle bir organizasyon oluşturuldu. Bizlerde destek olduk ve güzel bir tablo oluştu" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA