Milli Piyango'dan organ bağışına destek

Ankara Üniversitesi ve Milli Piyango İdaresi'nin ortak çalışmasıyla, 19 Kasım'da yapılacak çekiliş için basılacak 1 milyon 450 bin biletin üzerinde "39 Kasım Organ Bağış Haftası", "Organ bağışı bir insanlık görevidir" yazısı yer alacak

Milli Piyango'dan organ bağışına destek
Ankara Üniversitesi ve Milli Piyango İdaresi, organ bağışına dikkat çekmek için ortak bir çalışmaya imza attı. Medikal Turizm Derneği'nin de desteklediği çalışma kapsamında 19 Kasım'da yapılacak çekiliş için basılacak 1 milyon 450 bin biletin üzerinde '3-9 Kasım Organ Bağış Haftası', 'Organ bağışı bir insanlık görevidir' yazısı yer alacak.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 300 bini aşkın kişinin organ beklediğini belirterek, bu sayının her yıl asgari yüzde 10 artış gösterdiğini bildirdi.

Ankara Üniversitesi ve Milli Piyango İdaresi'nin ortak çalışması ve Medikal Turizm Derneği'nin de desteğiyle 19 Kasım'da çekilişi yapılacak biletlerde '3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası', 'Organ bağışı bir insanlık görevidir' yazısının yer alacağını ifade eden İbiş, 1 milyon 450 bin biletin 9 Kasım'da satışa sunulacağını kaydetti.

Tüm bireyleri organ bağışı konusunda daha hassas olmaya davet eden İbiş, 'Bu sosyal projede toplumsal olarak organ bağışına duyarlılığın geliştirilmesi amaçlanıyor. Şu an yüzbinlerce hasta yakını da bu endişeli bekleyişe çaresizce ortak oluyor. Yaşamak için organ bağışına ihtiyacı olan kişilere maalesef yeterli ölçüde destek olunamıyor' değerlendirmesini yaptı.

Medikal Turizm Derneği Başkanı Sinan İbiş de birçok organın ölüm nedeniyle toprak olduğunu, organ bağışının yaygınlaşmasıyla organların başka bedenlerde yaşam bularak, kişilere ve ailelerine hayat vereceğini belirtti. İbiş, bu nedenle Milli Piyango Genel Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi ile sosyal sorumluluk projeleri oluşturduklarını ifade etti.
Kaynak: AA