Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan Fındık Fiyatlarındaki Düşüşe Dikkat Çekti

Fındık fiyatında yaşanan düşüşün ardından suskunluğunu bozan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “Fındık fiyatı yükselirken gündeme getirilen Gürcü fındığı, fiyat düşerken ağza alınmıyor” dedi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan Fındık Fiyatlarındaki Düşüşe Dikkat Çekti
Fındık fiyatlarında yaşanan spekülasyonu değerlendiren Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık fiyatının normal seyrinde yükselirken birden düşüşe geçtiğini hatırlattı. Karan, fındık fiyatındaki düşüşün tamamen geçici ve psikolojik olduğunu, üreticilerin oynanan oyuna gelmemelerini istedi. 15 liradan 12,5 liraya kadar düşen fındık fiyatının dün itibariyle kendini toparlayarak yeniden 13 lirayı gördüğünü belirten Karan, fındık fiyatının çok geçmeden yeniden 15 lira seviyelerine ulaşacağını belirtti.

Gürcü fındığının Türk fındığına hiçbir zaman alternatif olamayacağının altını çizen Karan, “Ne Gürcü fındığı, ne de Şili fındığı Türk fındığına rakip ve alternatif olamaz. Fındık fiyatı az yükselişe geçse birileri çıkıp, ’yok Avrupa Gürcü fındığına yöneldi, yok Gürcistan’da fındık üretimi artıyor’ diye piyasa üzerinde baskı kurmaya çalışıyor. Ne hikmetse bu kesimler fındık fiyatı düşerken Gürcü fındığını hiç konuşmuyor. Gürcü fındığı, Türk fındığının fiyatına mı endeksli? Fındıkta herkes şunu çok iyi biliyor ki, Türk fındığı rakipsiz. Dünya ve Avrupalı’nın önceliği Türk fındığı. Bunu ihracat rakamları açık seçik ortaya koyuyor zaten. Yalandan yere suyu bulandırmaya çalışıp, üreticinin alın teriyle kimse oynamaya çalışmasın” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA