Kimsesiz Çocukların Kimsesi Olmak İçin Kolları Sıvadılar

Başakşehir’de çocuklarını eğitim alması için bilgi evine getiren anneler, kimsesiz çocuklara yardım amacıyla kış boyunca üşümesinler diye kazak ve atkı örüyor.

Başakşehir Belediyesi bünyesinde çocuklara yönelik eğitim faaliyetleri veren Şahintepe Bilgievinde, örneğine az rastlanılacak bir sosyal sorumluluk projesine imza atıldı. Haftanın her günü bilgi evine gelen öğrenci anneleri, kimsesiz çocuklara yardım için oldukça farklı, bir o kadar da takdir edilecek yardım kampanyası için kolları sıvadı.

KİMSESİZ ÇOCUKLAR BU KIŞ ÜŞÜMEYECEK

Eğitim alması için çocuklarını bilgi evine getiren anneler, bir yandan çocuklarının ders saatinin bitmesini beklerken diğer yandan kimsesiz çocuklar için atkı, bere, kazak ve hırka gibi akla gelebilecek her türlü el işi örgü yapıyor. Yaklaşık bir ay önce başlatılan yardım kampanyasında bir hayli yol kat edildi ve çok sayıda el işi ürün tamamlandı. Kimsesiz çocuklar için başlatılan proje kapsamında örgü ipi ve gerekli malzemeleri temin eden Başakşehir Belediyesi, şefkatli annelerin büyük rol üstlendiği yardım kampanyasına destek oldu. Projeye dahil olan yardımsever anneler, çocuklarının dersi devam ederken hem örgü yaparak vakit geçiriyor hem de kimsesiz çocukları sevindirmek için çaba gösteriyor.

ÇOCUKLAR DERS GÖRÜRKEN ANNELER BOŞ DURMUYOR

Projenin detayları hakkında bilgi veren Şahintepe Bilgievi Eğitmeni Zeynep Salman, “Burada öğrencilerimize sosyal ve kültürel etkinlikler veriliyor. Aynı zamanda eğitim anlamında destek olunuyor. Öğrencilerimizi getiren velilerimiz için de bekleme salonu dizayn edildi ve belediyemizin başlattığı bir etkinlik olarak örgü örme çalışması başlattık. Burada bekleyen velilerimiz hem sıkılmasın hem de faydalı bir bir etkinlik ortaya çıksın diye bu tarz bir çalışma başlattık. Yünleri ve malzemeleri belediyemiz temin ediyor. Velilerimizin el emeği göz nuru örgülerini ilave ederek hayır çalışması yapmış oluyoruz. Bu ürünleri ihtiyaç sahibi çocuklara ileteceğiz” şeklinde konuştu.

“İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA GİDECEĞİ İÇİN MUTLUYUZ”

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen yardım kampanyasına dahil olan Lalizer Yücal, “Buradaki bilgi evine iki kızım geliyor. Onları beklerken ne yapabiliriz diye düşündük ve Zeynep hocamız böyle bir fikir verdi. İhtiyaç sahibi çocuklara gideceği için çok mutluyuz” diye konuştu.

Bir başka veli Sibel Baş ise, “Elimden örgü işi geliyor zaten yaptım birkaç tane, yine yapmaya devam edeceğim. Ben şuana kadar atkı yaptım, kız çocukları için bandana yaptım” dedi.

Annelerin büyük zahmetle tamamladıkları el emeği göz nuru ürünler daha sonra kimsesiz çocuklara ulaştırılacak.
Kaynak: İHA