Cumhuriyetçi Adaydan Ahıskalıların Sürgününe Özel Anma

ABD'de sığınmacı karşıtı Cumhuriyetçi aday Kasich, mülteci olarak ülkeye gelen Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 71. yılını özel belgeyle andı

DAYTON - Suriyeli sığınmacıları eyaletine istemeyen Cumhuriyetçi Parti'nin 2016 ABD Başkan adaylarından Ohio Valisi John R. Kasich, ABD'ye mülteci olarak gelen Ahıska Türklerinin Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) tarafından 1944 yılında ülke içinde uzak bölgelere sürgüne gönderilişinin 71. yılını yayınladığı özel bir belgeyle andı.

ABD'de Suriyeli göçmenleri eyaletlerine istemeyen 28 vali arasında bulunan Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan adaylarından Ohio Valisi Kasich, mülteci olarak ABD'ye gelen Ahıska Türkleri için sürgünün 71. yılı nedeniyle resmi anma beyannamesi bastırarak, Dayton'daki Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi (ATACC) Başkanı İslam Şahbendarov'a gönderdi.

Kasich'in gönderdiği belgede, sürgünü anma gününün, "nefrete, zulme ve tiranlığa karşı uyanık olmak için önemli bir hatırlatma olduğu" ifadesine yer verildi.

Cumhuriyetçi Parti'nin dördüncü televizyon tartışma programında, Suriye kriziyle ilgili olarak uçuşa yasak bölgenin gerekli olduğunu savunan Kasich, ABD Başkanı olması halinde, Suriye'nin kuzeyinde ve güneyinde, Türkiye ve Ürdün sınırı boyunca oluşturulacak güvenli bölgeye destek vereceğini açıklamıştı.

Bu arada, Ahıskalı Türklerin lideri Şahbendarov'a, Cumhuriyetçi Partili Başkan aday adayı Vali Kasich dışında, Ohio Senatosu da benzer bir anma beyannamesi gönderdi. Belge Şahbendarov'a, Ohio Eyalet Meclisi Üyesi Frederick W. Strahorn tarafından takdim edildi.
Kaynak: AA