AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Açıklaması

“Leyla Zana’nın ne mezunu olduğunu bilmiyorum. Onun tahsili ile ilgilenseydim ilkokul mezunu Peyami Safa rol modelim olmazdı”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Leyla Zana’nın ne mezunu olduğunu bilmiyorum. Onun tahsili ile ilgilenseydim ilkokul mezunu Peyami Safa rol modelim olmazdı” dedi.

Özdağ, yaptığı yazılı açıklamada, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın tahsili ile ilgili bir demeç vermediğini, bir gazeteci ile sohbeti sırasında gündeme gelen konunun kendisine aitmiş gibi çarpıtılarak verildiğini bildirdi.

Bir gazeteciyle sohbeti sırasında gündeme gelen konunun kendisine aitmiş gibi çarpıtılarak haberleştirildiğini belirten Özdağ, şunları kaydetti:

Leyla Zana ile ilgili daha önce yaptığımız değerlendirmeler tamamen bir durum tespitinden ibarettir. Burada özne ne Leyla Zana'dır ne de tahsil konusudur, özne anayasadır ve anayasadan kaynaklanan yemin metnidir. Mevcut adaylar bu yemini okuyarak milletvekili olurlar. Leyla Zana önce bu yemini doğru yapacak, milletvekili olacak, sonra da gelip neden rahatsız olduğunu anlatacak. Parti olarak bu konudaki anayasa taslaklarını sunacaklar, neden rahatsız olduklarını dile getirecekler ve bu metin parlamento çatısı altında tartışılacak. Milletvekili adayları bu yemin metnini bilerek gelirler. HDP'nin tüm milletvekilleri bu metni okumuşlardır ancak kendisi Türkiye milleti ifadesini kullanarak anayasayı çiğnemiştir.”

- Türkiye'nin milli bütünlüğü içinde siyaset yapacaklar"

Leyla Zana’nın açıkça anayasayı ihlal ettiğini, buna karşın kendisinin mevcut anayasaya göre milletvekili olduğunu unuttuğunu hatırlatan Özdağ, “Leyla Zana ve arkadaşları parlamentoda mücadele edecekler, bunu biliyorlar. Leyla Zana ve arkadaşları bunları konuşmak yerine Günedoğu Anadolu’da şehit edilen 12 bin 400 askeri konuşacaklar. Aynı zamanda öldürülen 40 bine yakın dağlara çıkan genci konuşacaklar. O gençler de bu toprağın gençleridir ve onların ölümlerinden de bir noktada mesuller. Neden hendek kazıyorlar, neden öz yönetimden, özerklikten bahsediyorlar. Neden Fırat’ın doğusunda Kürdistan batısında ortak yaşamdan bahsediyorlar. Türkiye’nin milli bütünlüğü içinde siyaset yapmayı öğrenecekler. Türkiye’nin tek vatan, tek millet ve tek devlet olduğunu, tek bayrağının olduğunu, resmi dilinin de Türkçe olduğunu ve bütün dillerin de serbest olduğunu öğrenecekler” ifadelerini kullandı.

- "Leyla Zana'nın tahsiliyle ilgili bir demeç vermedim"

Selçuk Özdağ, Leyla Zana’nın tahsili ile ilgili sarf ettiği iddia edilen sözlerle ilgili olarak da “Benim böyle bir demecim yok, Leyla Zana’nın ben tahsili ile ilgilenmiyorum. Ne mezunu olduğunu da bilmiyorum. Benim çok sevdiğim Türk romancı Peyami Safa ilkokul mezunuydu. Çocuklarım onu okuyarak büyüdü. Türk şairlerinin en büyüklerinden bir tanesi Abdurrahim Karakoç da ilkokul mezunuydu. Onun da kitapları bizim çocuklarımızın başköşesinde duruyor. Leyla Zana’nın tahsiliyle ilgilenseydim, Peyami Safa benim için rol model olmazdı” dedi.
Kaynak: AA