Çankırı Karatekin Üniversitesi Romanya Lucian Blaga Üniversitesi İle Stratejik Ortaklık Anlaşması İmzaladı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi, Romanya Lucian Blaga Üniversitesi ile Stratejik Ortaklık ve Kültürel işbirliği Anlaşması imzaladı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Romanya Lucian Blaga Üniversitesi İle Stratejik Ortaklık Anlaşması İmzaladı.
Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve Lucian Blaga Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Loan Bondrea arasında Romanya’nın Sibiu kentinde gerçekleştirilen imza törenine Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Çakır, Lucian Blaga Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Livia Ilie ve Karatekin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Okutman Abdulkadir Gökmen’de eşlik etti.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, imza töreninde Karatekin Üniversitesinin genç bir üniversite olmasına rağmen akademik anlamda birçok ilke imza attığını ayrıca yurtdışında da birçok önde gelen üniversite ile çok önemli stratejik ortaklıklar kurduğunu söyledi.



Rektör Savaş, “Bugün Lucian Blaga Üniversitesi ile ortaklık antlaşması imzalamaktan son derece mutluyuz. Birlikte çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Bu anlaşma her iki üniversiteye de hayırlı olsun” dedi.

Lucian Blaga Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Loan Bondrea’da Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ı üniversitelerinde misafir etmekten çok mutlu olduklarını söyledi.



Prof. Dr. Loan Bondrea “Bu anlaşma ile Türkiye ile olan iyi ilişkilerimizi daha da ilerleterek kültürel ve akademik anlamda çok önemli ortaklıklara imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan anlaşma ile Çankırı Karatekin Üniversitesinin Lucian Blaga Üniversitesinde bir Türk Kültür Merkezi ve Türkçe Bölümü açması ve karşılıklı öğrenci ve akademisyen değişimi yapılması amaçlanıyor.

Anlaşma metninin imzalanmasının ardından iki rektör birbirlerine karşılıklı hediyeler verdiler.
Kaynak: İHA