Ünlüleri Peşine Takan Fenomenden Sosyal Medya Vurgusu

Sosyal medyada kısa sürede yaptığı çalışmalarla fenomen hale gelen Alaattin Çağıl, sosyal medya kullanımının ülkelerin gelişmişlik seviyesiyle doğru orantılı olduğunu belirtti.

Ünlüleri Peşine Takan Fenomenden Sosyal Medya Vurgusu
21 yaşında olmasına rağmen 2 milyon 300 bini aşkın takipçisi bulunan Alaattin Çağıl, önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Sosyal medya üzerine bir değerlendirme yapan Çağıl, "Gündelik hayatta kullandığımız ürünlerden tutun, duygularımızın dışa vurumuna, sosyal, siyasal ve ekonomik etkinliklerden tutun kültürel etkileşime; sosyal medya artık hayatımızın en büyük parçası. Sosyal medyayı faydalı işler için kullanan her birey kuşkusuz bunun neticesinde hem kendine hem insanlığa büyük bir katkı sunmuş oluyor. Gerek paylaşım yaparken, gerek danışmanlık yaptığım insanlara hizmet sunarken; sosyal medyanın olumlu etkilerini anlatıyor, bu yönde telkinlerde bulunuyorum" dedi.

"MEDYA KULLANIMI ÜLKELERİN GELİŞMİŞLİK DÜZEYİYLE DOĞRU ORANTILI"

İzmirli fenomen, sosyal medyanın kullanımının ülkelerin gelişmişlik düzeyiyle doğru orantılı olduğunu söyledi.



Alaattin Çağıl, sosyal medya kullanımının ülkenin teknolojik, eğitim ve kültür seviyesinin de bir göstergesi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ülkelerin gelişmişlik seviyeleri aynı zamanda iletişimi etkin kullanmalarıyla ölçülür. Çok çeşitli ve farklı konularda kullanıcıların birbirleri ile bilgi ve fikir alışverişinde bulundukları bir ortamda ülkeler de gelişmiş oluyor. Bu nedenle facebook, twitter, ınstagram, youtube, wikipedia gibi uygulamalar sadece bireysel veya ticari faydalar değil, ülke çapında da büyük bir önem arz ediyor."

Sosyal medyanın, tüketicilerin satın alma öncesi ve sonrası davranışlarını işletmelerin lehine veya aleyhine çevirmede etkisi olan önemli bir platform olduğunu anlatan Çağıl, "Bu nedenle işletmeler sosyal medyada aktif bir şekilde rol alarak ve sosyal medyayı etkili bir biçimde kullanarak tüketiciler açısından önemli avantaj haline getirebilmektedir. Şirketlere maliyette etkinlik sağlamak, marka bilinirliğini artırmak ve marka sadakati oluşturmak için de en etkin yol kuşkusuz sosyal medyadır" dedi.

Kaynak: İHA