Başkan AK'tan Komşularına Kahve İkramı

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, her yıl 17 Kasım’da kutlanan “Dünya Komşular Günü” nedeniyle "Kahveler Bizden Sohbet Sizden" adlı bir etkinlik düzenledi. Toplantıda komşuları bir araya getiren Başkan Ak, fasıl ve Türk kahvesi eşliğinde sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

Başkan AK'tan Komşularına Kahve İkramı
Hızlı şehirleşmenin ve şehir yaşamındaki yoğunluğun neticesinde solmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerini canlandırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Güngörmüşler Konağı’nda düzenlenen toplantıda Emekliler Platformu Fasıl Ekibi birbirinden güzel eserleri seslendirirken, Gönüllüler Akademisi üyeleri de güngörmüş büyüklerine Türk Kahvesi ve lokum ikram ettiler.

"Komşular Günü nedeniyle komşularımızla kahve içmek istedik. Bugün kahveler bizden" diyerek sohbete başlayan Mustafa Ak, "Değerli komşularım hepiniz hoşgeldiniz. Komşuluk bizim kültürümüzde son derece önemlidir. Dünyada bunu fark ederek 17 Kasım’ı Dünya Komşuluk Günü olarak kutluyor. Biz bugün siz değerli komşularımızı fasıl eşliğinde bir fincan kahveyle ağırlamak istedik" dedi.

Şehirde yaşamanın zor olduğunu hatırlatan Başkan Ak, "Komşu komşuya sahip çıkmadığı zaman insanlar kalabalıklar içerisinde yalnızlaşıyorlar. Komşularımızdan güleryüzü, selamı eksik etmeyelim ve birbirimize yardım edelim. Biz de Keçiören Belediyesi olarak komşuların birbirleriyle aynı masanın etrafında çay, kahve içmelerini sağlamak amacıyla mekanlar yapıyoruz. Burada buluştuğumuz Güngörmüşler Konağımız da bu mekanlardan bir tanesi" diye konuştu.

Yine mahallelilerin etkinliklerini, toplantılarını gerçekleştirip birbirlerini tanımalarını sağlayacak Mahalle Konaklarını yaptıklarını ifade eden Başkan Ak, "Bugün biz size misafiriz, ama aynı zamanda siz de bize misafirsiniz. Gönüllülerden oluşan emeklilerin oluşturduğu fasıl topluluğunun seslendirdiği birbirinden güzel eserler ile karşılıklı olarak kahve içiyoruz. Bizler aynı binalarda yaşıyoruz ama birbirimizi görmüyoruz. Dinimiz bizi komşuluk haklarından sorumlu tutar. Peygamber Efendimiz (S.A.S ) ’Allah neredeyse komşuyu komşuya mirasçı kılacaktı’ demiştir. Bizler de komşularımızı tanıyıp, yalnız bırakmayıp, hal hatırını sorarsak toplum yaşanılır hale gelir" diye konuştu.

"BÜYÜKLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM"

Şehirleri mutlu insanların anlamlı kıldığını, insanlar mutlu değilse şehirlerin hapishaneye döneceğini belirten Başkan Ak, "Toplumumuz komşuluk ilişkileri ne kadar gelişirse o kadar güçlü olur. Gelişmiş Batı ülkelerinde insanlar çocuklarını bile görmeden birbirlerinden habersiz olarak yaşıyorlar. Bizim kültürümüzde ise geniş aile vardır. Torununu dede ve nine büyütüyor. Örfümüzü, adetimizi ve büyüklerine saygıyı öğrenerek yetişiyorlar" dedi.

Günümüzde artık çekirdek ailelerin daha fazla olduğuna dikkat çeken Mustafa Ak sözlerine şöyle devam etti:

"Çekirdek aile kavramımız da bölünmeye gidiyor. Ailelerimizi korumak için büyüklerimize sahip çıkalım. Sokağın kötü etkilerinden çocuklarımızı korumalıyız. Sizler tecrübelerinizi çocuklarımıza anlatın. Onlara masallar, hikayeler anlatıp geleneklerimizi aktarın. Bir dahaki etkinliğimize çocuklarımızı da getirin. Güngörmüş büyüklerimiz toplumumuzun birikimini oluşturan insanlardır. O yüzden bu mekanın ismini Güngörmüşler Konağı koyduk. Mekanımızdan hem erkeklerimiz hem de kadınlarımız, annelerimiz ortak faydalanıyorlar ama biz buradan faydalanamıyoruz diyen kadınlarımız üst katı kullanabilirler” müjdesini verdi.

Keçiören’in 1 milyon nüfusuna rağmen en iyi komşuluk ilişkilerinin bulunduğu ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Ak, “Buradan taşınanlar Keçiören bir başka diyorlar. Bunun değerini bilelim. Bir kez daha büyüklerimin ellerini öpüyorum ve hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Programın sonunda Keçiören Belediyesi Gönüller Akademisi üyeleri yoldan geçen vatandaşlara toz Türk kahvesi hediye etti.
Kaynak: İHA