Japon Başbakan Abe Açıklaması 'Japonlar Ve Türkler Sıcak İlişkiler İçinde Güçlü Bağlarla Birbirine Bağlıdır'

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, “Japonlar ve Türkler sıcak ilişkiler içinde güçlü bağlarla birbirine bağlıdırlar. Japonya olarak bu iki kanaati kuvvetle kanat çırptırmak istiyorum” dedi.

Japon Başbakan Abe Açıklaması 'Japonlar Ve Türkler Sıcak İlişkiler İçinde Güçlü Bağlarla Birbirine Bağlıdır'
Japon Başbakan Shinzo Abe, Mabeyn Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Abe, “Bu ziyaret için çok mutluyum İstanbul manzarası için çok büyük mutluluk hissediyorum. Demiryolu projesi açılışını Erdoğan ile beraber yaptığımı anımsadım” diyerek sözlerine başladı.

Japon Başbakan Abe, “Türkiye Japonya arasındaki ilişkileri güçlendirdik. Ülkelerimiz arasında stratejik ortaklığı güçlendirecek görüşme gerçekleştirdik. Özellikle Antalya’da ki G20 Zirvesi’ne yoğun destek veriyoruz. Terör ve dünya sorunları konusunda fikir birliğine vardık. İşbirliği, ticaret alanında, gelişme alanında görüştük” dedi.

“JAPONLAR VE TÜRKLER SICAK İLİŞKİLER İÇİNDE GÜÇLÜ BAĞLARLA BİRBİRİNE BAĞLIDIRLAR”

Türk ve Japon ortak yapımı olan “Ertuğrul 1890” filmi ile ilgili olarak Abe, “Ertuğrul 1890 filmi, Japon Bahçesi bunların yanında iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini gerçekleştirmeyi amaçladık. 1985 yılında benim babam dışişleri bakanıydı, bu konuyu ondan işittiğimi ifade etmek isterim. Bugün bu filmi izlerken bunu anımsadım. Japonlar ve Türkler sıcak ilişkiler içinde güçlü bağlarla birbirine bağlıdırlar. Japonya olarak bu iki kanaati kuvvetle kanat çırptırmak istiyorum” diye konuştu.

Yapılan ortak basın toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Japonya Başbakanı Abe beraberlerindeki heyetle birlikte akşam yemeğine geçti.
Kaynak: İHA