Makedonya'da 'Türk Kahvesi Ve El Sanatları' Sergisi

ÜSKÜP - "Geleneksel Türk Kahvesi Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi", Makedonya'nın başkenti Üsküp'te açıldı.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliğinin himayesinde, Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezi ile Makedonya Hoşgeldin Merkezinin birlikte düzenlediği sergide Türk halkının vazgeçilmezleri arasında yer alan Türk kahvesi, çayı, geleneksel el sanatları konukların beğenisine sunuldu.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, açılışta yaptığı konuşmada kültürel etkinliklerin geniş bir yelpazesi olduğunu ve sadece bir konu üzerinde yoğunlaşmak istemediklerini belirterek, bu nedenle etkinlikte Türk kültürünün farklı ögelerini birlikte sunmak istediklerini kaydetti.

Türkiye'nin Makedonya ile ikili ilişkilerine azami önem gösterdiğini aktaran Şölendil, "Bu tarihi ilişkilerden ve ileri seviyedeki işbirliğinden kaynaklanıyor" dedi.

Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Samsakçı da, Türk kültürünün bir parçası olan kahve, çay ve geleneksel el sanatları ile müziğini etkinlik içinde sunmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Makedonya Hoşgeldin Merkezi Başkanı Emilija Miladinova Avramcheva da "bugünkü sabah kahvesi etkinliğini Türk kültürüne ayırdıklarını" belirterek, Türk kahvesinin Makedonya'da bir gelenek haline geldiğini söyledi.

Kaynak: AA