Belediye Konservatuvarında Kayıtlar Sürüyor

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Belediye Konservatuvarı’nda yeni dönem kayıtları sürüyor.

Belediye Konservatuvarında Kayıtlar Sürüyor
Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, Adıyaman kültürünü genç nesillere ulaştırmak amacıyla kurulan Belediye Konservatuvarı yeni dönem kayıtlarına başladı.

Geçen yıl bine yakın öğrenciye tiyatro, resim, halk oyunları ve çalgı aletlerinin de aralarında bulunduğu 20 farklı dalda eğitim verilen konservatuvarın son kayıt tarihi 17 Ekim olarak belirlendi. Yeni eğitim dönemi hakkında bilgi veren Adıyaman Belediyesi Konservatuvarı yetkilileri, “Unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizin gençlerimize öğretilmesi amacıyla kurulan konservatuvarımızın yeni eğitim dönemi için kayıtlarımız devam ediyor. Her yıl ortalama 15 ile 20 arasında dalda eğitim veriliyor. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Halk Oyunları, Resim, Tiyatro, Çocuk Korosu’nun yanı sıra gitar, bağlama, ney, kaval, piyano, ud, keman gibi enstrüman kursları da verilmektedir. Eğitim öğretimin yanı sıra birimimiz ulusal düzeyde gerek görülen platformlarda ilimizi temsil etmektedir, ulusal yarışmalara da katılmaktadır. Yine belediyemizin ve diğer kurumların özel gün ve haftalarında düzenledikleri etkinliklerde görev alan konservatuvarda görev yapan öğretim elemanlarının tamamı kendi alanlarında yükseköğrenimini tamamlamış uzman kişilerden oluşmaktadır” şeklinde bilgi verdiler.

2015 eğitim öğretim yılı yaz kurslarında; Bağlama, keman, gitar, piyano, resim, ney, tiyatro alanlarında eğitimler verildiği her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun bir ilgiyle kursların tamamlandığı öğrenildi. Kursların 2016 eğitim öğretim yılı yeni dönem kayıtları da devam ettiği kayıtların hemen ardından başlanacak eğitimlerin hafta sonları olacağı belirtildi.
Kaynak: İHA