15. Anadolu Odaları Eğitim Seminerleri

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen Anadolu Odaları Eğitim Seminerleri Antalya'da başladı.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, bir otelde düzenlenen seminerin açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl 15'incisini düzenledikleri Anadolu Odaları Eğitim Seminerlerinin artık bir marka haline geldiğini belirtti.

Turan, "Başta Konya olmak üzere Türkiye genelinden 400 meslektaşımız ile seminerimiz başladı. Bu seminerler, güncel konularda bilgilendirilmemize büyük katkı sağlamaktadır. Konya olarak 2100 üyeye hizmet veren, yılda ortalama 50'nin üzerinde eğitim faaliyeti gerçekleştiren, istihdam ortamı oluşturmaya çalışan ve bu doğrultuda iş garantili kurslar açan bir kurumuz. Buna en büyük örnek bağımsız denetim konusunu verebiliriz. Bağımsız denetim, ülkemizde muhasebe mesleği içinde oluşmuş köklü geleneklere sahiptir. Bağımsız denetim Türkiye'de de, dünyada olduğu gibi muhasebe mesleğinin bir parçası ve uzmanlık alanıdır. İlke olarak, denetimsiz işletme düşünülemez. Bağımsız denetimi hayatın her alanında yaşama geçirmek zorundayız" dedi.

Seminerin ilk gününde üyelere raporlama sistematiği, yerel raporlama çerçevesi, e- fatura, e-defter ve e-denetim konularında bilgi verildi.

İki gün sürecek seminerin açılışına Kamu Gözetim Kurumu Başkan Yardımcısı Osman Dereli, Yeminli Mali Müşavir DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Genel Başkanı Nail Sanlı, diğer illerin oda başkanları ve mali müşavirler katıldı.

Kaynak: AA