Karaer; 'Kazanımlarımız Ve Yeni Kazanımlar İçin İstikrar Diyeceğiz'

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, elde edilen kazanımların istikrarın bir sonucu olduğunu, yeni kazanımlar için istikrarın devam etmesi gerektiğini belirtti.

Karaer; 'Kazanımlarımız Ve Yeni Kazanımlar İçin İstikrar Diyeceğiz'
Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in kurulduğu günden beri demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerden yana taraf olduğunu belirten Baki Karaer, bundan sonra da milli irade ve millet iradesinden yana olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Büyük Memur-Sen ailesi olarak, kazanımlarının geriye gitmesi, yeni kazanımların üretilmesi ve bunların anayasal teminat altına alınması için yeniden istikrar sürsün diyeceklerini belirten Karaer, “Devlet içinde paralel yapılar oluşmaması, bu paralel yapıların milletimizin birliğine ve dirliğine zarar vermemesi için yeniden istikrar diyeceğiz. Darbe ürünü mevzuat, uygulama ve yasakların son kırıntılarının temizlenmesi için yeniden istikrar diyeceğiz. Medeniyet değerlerimize bağlı insanın inşasında önemli bir kilometre taşı olan 4+4+4 sisteminin hayata geçirilmesinde sivil sorumluluk aldık. 2 milyon imza toplayarak kaldırttığımız katsayı adaletsizliği ve 12 milyon 300 bin imza toplayarak sonlandırdığımız başörtüsü zulmünün yanı sıra Eğitim şûralarında verdiğimiz mücadele ile son verdirdiğimiz kesintisiz eğitim zulmünün tekrar milletin önüne konmaması için yeniden istikrar diyeceğiz” şeklinde konuştu.

ÖZGÜRLÜK VE KAZANIMLARDAN GERİYE DÖNÜŞ OLMASIN

Katsayı adaletsizliğinin tekrar gelmemesi, başörtüsü yasağının yeniden vizyona konmaması, Milli Güvenlik derslerinin yeniden hayata geçirilmemesi, değerler eğitiminin önünü açan Kur’an ve Siyer derslerinin kaldırılmaması ve Osmanlı Türkçesi’nin müfredatta kalması için yeniden istikrar diyeceklerini kaydeden Baki Karaer, maddi kalkınmanın yanında manevi kalkınma için de istikrarın önemli olduğunu ifade etti.

Menfaat siyaseti ve diplomasisi yerine, medeniyet siyaseti ve merhamet diplomasisi anlayışının hakim kılınmasında öncülük yaptıklarını ifade eden Karaer, medeniyet havzamızdakiler başta olmak üzere emperyalizmin ve küresel sömürü düzeninin mazlum, mağdur ve mahzun kıldığı bütün toplumlara ve insanlara yardım eli uzatmayı kurumsallaştırmak için Büyük Türkiye’nin önemine vurgu yaptı. Memur-Sen’in milletin içinden doğmuş, milletin sinesinde büyümüş, milleti için gözünü kırpmadan ön saflarda mücadele vermiş bir erdemliler hareketi olduğunu ifade eden Karaer, bugün Türkiye’nin en büyük sivil toplum gücüne olduklarını bildirdi.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak geçmişten bugüne demokratikleşme ve sivilleşme adına önemli çalışmalara imza attıklarını ve katkı sunduklarının altını çizen Baki Karaer, özgürlük ve kazanımlardan geriye dönüş olmaması için mücadeleyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA