CHP'li Aldan; 'Türkiye'nin CHP'ye Her Zamankinden Çok İhtiyacı Var''

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, seçim çalışmaları kapsamında Ortaca ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

CHP'li Aldan; 'Türkiye'nin CHP'ye Her Zamankinden Çok İhtiyacı Var''
Aldan, CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ile beraber esnaf ziyaretlerinde bulunarak vatandaşlar ile bir araya geldi.

Bölge sorunları ile ilgili vatandaşlardan gelen soruları cevaplayan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, 2B ve Büyükşehir yasaları ile ilgili açıklamalarda bulunarak CHP’nin yapacaklarını anlattı. 2B’nin vatandaşın başına bela olduğunu belirten Aldan; ‘’Cumhuriyet Halk Partisinin 2B projesinin amacı kar amacı gütmeden, vatandaşa yüksek miktarda bir fiyat ile kendi kullandığı toprağını satmadan, uygun bir bedel ile vatandaşı toprak sahibi yapmaktı. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi 3 kez 2B ile ilgili yasa çıkarmasına rağmen 3 seferinde de vatandaşın lehine hiçbir şey yamadı. 2B bugün vatandaşın başına bela oldu. Vatandaşın başına bu işi açanlar bunu çözemezler, bu işi biz çözeceğiz mantığı tamamen palavradan ibarettir. Cumhuriyet Halk Partisinin yasa teklifi halen meclistedir. Bu teklifi verenlerden bir tanesi benim, biz vatandaşa şu anda rayiç bedelden satılanın 4’de 1’i fiyatına bu arazileri vereceğimizi taahhüt ediyoruz. Eğer bu araziler bir orman köyü sınırları içerisinde ise vatandaştan bir kuruş para almadan bu arazileri vatandaşa vereceğiz. Fiyatı düşüreceğiz diyenlerin söylediklerine vatandaşımızın inanmaması lazım. Bir örnek vermek gerekirse, Gökbel köyündeki 2B arazilerine biçilen değer eski para ile 150 trilyon lira yarısını indirseniz 75 trilyon olur. 10’da 1’ini alsanız 7 buçuk trilyon olur. Gökbel köylüleri bu fiyatlara bu arazileri alabilecek duruma sahipler mi? 2B tablosunu vatandaş aleyhine bozan bir anlayış bunu düzeltemez’’ şeklinde konuştu.

‘’BÜYÜKŞEHİR YASASINI ELDEN GEÇİRECEĞİZ’’

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Cumhuriyet Halk Partisinin büyükşehir yasası ile ilgili bazı değişiklikler düşündüğünü ifade etti.

Büyükşehir yasasını kendilerinin çıkarmadığını belirten Aldan; ‘’Yasayı Adalet ve Kalkınma Partisinin çoğunluğu çıkardı. Biz köylerin, köy statüsünde kalmasını istedik. Beldeler kaldırılmasın istedik. Köy muhtarları belli bir bütçeye sahip olsun istedik. Bunların hiç birini dinlemediler. Şimdi büyükşehirdeki hataları düzelteceğiz diyorlar. Bunlara vatandaşlarımızın asla kanmaması gerekiyor. Büyükşehir yasası ile vatandaşa zor duruma sokan bu zihniyettir. Büyükşehir yasasında yapılacak bazı düzenlemeler sistemi bozar.

Biz büyükşehir yasası ile ilgili bir değişiklik düşünüyoruz. Görev ve iş bölümünde ilçe belediyelerine rahatlama sağlayacağız. İlçe belediyelerine kaynak yaratmanın çabası içerisinde olacağız. Sadece çöp dökmek ve bağ bahçe işleri ile uğraşmayacak ilçe belediyeleri onlara bir statü vereceğiz’’ dedi.

‘’MÜLTECİ SORUNUNU CHP ÇÖZER’’

Dış politikaya ve ülkede yaşanan mülteci sorununa da değinen Aldan şunları kaydetti; ‘’Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Suriye sorununu gidermedeki en önemli aktör CHP’dir. Diğer partiler bu sorunu çözecek durumda değildirler. Mülteci sorununu CHP dışında çözebilen olmaz. Terör konusunda çok önemli girişimlerimiz olacak. Bu ülkeyi böldürmeden, bu ülkede birliği sağlayacağız’’
Kaynak: İHA