Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması

"Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yerli, yenilikçi ve yeşil üretimi arttırması gerekiyor. Biz şimdi yerli otomobil dedikçe birileri hopluyor. Türkiye gibi medeniyet kurmuş bir ülkenin bir otomobil markasının olmaması bir eksiklik değil midir?"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yerli ve yenilikçi üretimi arttırması gerektiğine işaret ederek, "Biz şimdi yerli otomobil dedikçe birileri hopluyor. Türkiye gibi medeniyet kurmuş bir ülkenin bir otomobil markasının olmaması bir eksiklik değil midir?" dedi.

Işık, AK Parti Aksaray İl Başkanlığınca Altuntaş Otel'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 3 Kasım 2002'de bir buçuk yılını tamamlamamış bir partiyi güçlü bir şekilde tek başına iktidar yaptığını söyledi.

AK Parti olarak o günden beri durmadan çalıştıklarını dile getiren Işık, Türkiye'nin kronik meselelerinin tamamına el atıp çözmek ve Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için 13 yıldır emek verdiklerini ifade etti.

Işık, 2023 yılında çok daha güçlü ve dünyanın en güçlü on ekonomisi arasına girmiş bir cumhuriyet için çalıştıklarını belirterek, amaçlarının milletin refahını ve devletin itibarını yükseltmek olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin yükselmeye başladığında önünün kesilmeye, hızının azaltılmaya çalışıldığının altını çizen Işık, şöyle konuştu:

"Tam ülkemiz gelişiyor, ümitle, heyecanla, sevinçle hareket ederken, maalesef bir 'Gezi' kalkışmasıyla Türkiye karşı karşıya kaldı. Bu kalkışmanın benzerini Mısır ve Ukrayna’da da ortaya koymuşlardı. Mısır'da biliyorsunuz darbeyle başarılı oldular. Ukrayna, bölündü ama Türkiye'de bunu başaramadılar, muvaffak olamadılar. Ama Türkiye’nin hızını bir miktar düşürmeye muvaffak oldular. Bu süreçte geçildikten sonra biz Türkiye'nin yine önü açık derken bir paralel ihanet şebekesinin, darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Ama Allah’ a hamdolsun milletimizin feraseti ve basireti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın o liderlik vasfıyla o paralel ihanet şebekesinin darbe girişimini de bertaraf ettik. Biz, ülkemizi büyütelim, kalkındıralım insanımızın refah seviyesini yükseltelim, devletimizin itibarını çok daha yüksek noktalara taşıyalım derken, maalesef bazıları dışarıdan bazıları da içerden, Türkiye'nin paçalarından tutup aşağı çekmek için sistematik olarak çalıştılar."

Türkiyenin ilk 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde yakaladığı sıçramayı kalıcı hale getirebilmek için ikinci bir sıçramaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Işık, "Türkiye yeni bir sıçrama yapmak durumundadır. Türkiye artık bugünkü noktada kalamaz. Daha büyük bir büyüme oranına ulaşmak durumundadır. Bunun içinde Türkiye’nin önündeki tek seçenek var, o da üretmek, üretmek, üretmek..." dedi.

- Son 35 yılın en başarılı operasyonları yapıldı

Terör örgütüne yönelik son 35 yılın en başarılı operasyonlarının yürütüldüğünü belirten Işık, bugün itibariyle terör örgütünün belinin kırıldığını söyledi.

Işık, "Peki neden daha önce dağ taş bombalanıp da mağaralarda keyiflerine bakarken şu an da bu kadar zayiat verdi terör örgütü derseniz, işte sorunun cevabı savunma sanayinde milli ve yerli teknolojinin kullanılmasıdır" ifadelerini kullandı.

- "AK Part'iyi eleştirenleri insafa davet ediyorum"

Şu anda Türkiye'nin kendi uydusunu da yaptığını vurgulayan Işık, şunları anlattı:

"Göktürk-2 uydumuz var. Bunu tamamen yerli imkanlarla ürettik ve bütün yazılımı yerli. Bu uydu iki buçuk günde bir Kandil'in üzerinden geçiyor. Orada fotoğrafları çekiyor. Yazılımla 2 buçuk günde orada bir çukur mu kazılmış, bir tümsek mi var, bir kulübe mi yapılmış onu fotoğraflıyor. Sonra yerel istihbaratta yapılanın ne olduğunu tespit ediyor. Operasyonlar başladığı anda Kandil'deki terör örgütünün bütün hedefleri yüzde yüze yakın isabetle vuruldu. Bütün mühimmat depoları imha edildi. Uyuşturucu depoları, para kasaları ve eğitim kampları tamamen imha edildi. Şimdi AK partiyi eleştirenlere şu konuda sormak isterim, eğer o Göktürk-2 uydusunu biz kendi imkanlarımızla geliştirmeseydik, yazılımları bizde olmasaydı acaba kandilden geçerken o fotoğrafları çekebilr miydik? Fotoğraflar flu çıkarsa, orada ne yapıldığını görebilir miydik? Şimdi AK Part'iyi eleştirenleri burada insafa davet ediyorum. Allah'a hamdolsun bu teknolojiyi kendimiz geliştirdiğimiz için bugün artık dedik ki 'terör örgütü düşünsün'. Günah bizden gitti. Şu anda yukarda bombalama var altta ben mağaramda keyfime bakarım dönemi bitti. Mağaraları onlara zindan eden silahlarımızı geliştirdik. Kimseyi öldürmek istemeyiz ama hiç kimse de Türkiye Cumhuriyetinin gücünü sınamaya kalkmasın”

- "Biz şimdi yerli otomobil dedikçe birileri hopluyor"

Türkiye'nin artık yeni hedef ve ideallerinin olduğunu ifade eden Işık şunları kaydetti:

"Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yerli, yenilikçi ve yeşil üretimi arttırması gerekiyor. Biz şimdi yerli otomobil dedikçe birileri hopluyor. Türkiye gibi medeniyet kurmuş bir ülkenin bir otomobil markasının olmaması bir eksiklik değil midir? Şu ana kadar gittiğimiz yerlerde, 'Neden böyle boş işlerle uğraşıyoruz' diyen çıkmadı, çok şükür. Aksine, 'ilk arabayı ben istiyorum ben de alacağım bütün filomu değiştireceğim' diyen pek çok insanımızla karşılaştık. Bazıları neden hopluyor derseniz, prototipleri paylaştık hemen 'çakma devşirme otomobil' dediler. Onların derdi Türkiye değil onların derdi başka"

Konuşmanın ardından Bakan Işık'a Aksaray halısı hediye edildi.
Kaynak: AA