Genç Açıklaması 'Biz Parayı Buharlaştırmıyoruz, Yatırıma Çeviriyoruz'
İçel’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, 8-10 milyon liralık katı atık gelirini de göz önüne alarak bütçeyi 105 milyon lira olarak bağladıklarını belirterek, “Gelirlerimiz diğer belediyelerden daha az olmasına karşın bu kadar yatırımı niye yapıyoruz? Çünkü biz parayı buharlaştırmıyoruz, yatırıma çeviriyoruz” dedi.

PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİYOR
Kısıtlı bütçelerine karşın, bugüne kadar söz verdikleri birçok projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Genç, söz verdikleri 30 projenin yarıdan fazlasını tamamlayarak, Yenişehirlilerin hizmetine sunduklarını söyledi.
Genç, “Örneğin bir kültür merkezi yaptık, Türkiye’de 3 büyük kültür merkezinden biri. Birisi İstanbul’da AKM, diğeri de Bursa’da Merinos Kültür Merkezi, bir de İçel’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi. Böyle küçük bir belediyenin yapacağı bir proje değildir. İşte, biz bu bütçeden paraları ayırarak bunu yaptık, halkın hizmetine sunduk. Bu proje büyüktür, fazladır, eksiktir derken, gerçekten şu anda taleplere karşılık veremiyoruz. Bu da yetmiyor İçel’e. İçel gerçekten kültür ve sanat merkezi, kültür ve sanat kenti olmaya çok elverişli bir kent. Potansiyeli çok yüksek ama altyapısı yok. Biz onun altyapısını hazırladık. Bakın önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yeni kültür merkezleri yapma ihtiyacı doğar İçel’de” ifadelerini kullandı.
Bunun dışında, Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (AMATEM) inşaatını tamamladıklarını ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne tahsisini yaptıklarını bildiren Genç, ikinci Kadın Sığınma Evi’ni de bitirdiklerini, yakında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne tahsis edeceklerini anlattı. Bilim Sanat Merkezi’nin temelini attıklarını, 10 ayda inşaatı tamamlayacaklarını kaydeden Genç, Yaşlı Yaşam Merkezi’nin ise tatbikat projesini hazırlamaya başladıklarını, inşaatına 2016’da başlayacaklarını dile getirdi. Genç, arsalarını hazırlayıp meclisten geçirerek onaya gönderdikleri Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Sağlık Laboratuvarı gibi iki önemli projeye daha onay gelir gelmez başlayacaklarını aktardı.
“YENİ BÜTÇEMİZİ 105 MİLYON LİRA OLARAK BAĞLADIK”
Yenişehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen 2016 yılı bütçesine ilişkin de bilgi veren Başkan Genç, yeni bütçenin 105 milyon 234 bin 883 lira olarak kabul edildiğini söyledi.
Genç, şunları söyledi: “Yeni bütçemizi 105 milyon lira olarak bağladık. Çünkü bizim katı atıklarla ilgili 8-10 milyon lira gelirimizin olması söz konusu. Ama her yıl Aralık ayında hükümet bunu erteliyor. Bu yıl da erteleyebilir ama biz her şeye rağmen bütçemizi ona göre tuttuk. Eğer o olmazsa bizim bütçemiz 70-76 milyon lira olarak gerçekleşir.”
