Beyşehir Gölü Milli Parkı Tanıtım Merkezi Hizmete Girdi

Beyşehir'de, göl kıyısında atıl vaziyette bulunan bina  “Beyşehir Gölü Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi” haline dönüştürüldü.

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü kıyısında Vuslat Parkı içerisinde yer alan metruk binanın Beyşehir Gölü Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi haline dönüştürüldüğünü söyledi.

Bu binanın yıllarca değişik kurumlar tarafından Beyşehir’e kazandırılması konusunda yoğun çaba gösterildiğini, ancak gerekli izinlerin çıkarılamaması nedeniyle bunun başarılamadığını hatırlatan Şener, “Biz üç yıl önce bu metruk binanın Milli Parklar Şefliği olarak tahsisini aldık ve tüm kurumlardan izinlerini çıkardık. Güçlendirme, çevre düzenlemesi ve iç mimari çalışmalarını yaptırdık, bu merkezi ilçemize kazandırdık” dedi.

Yeni binanın hizmete girmesiyle Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü binasında hizmet veren Beyşehir Milli Parklar Şefliği’nin de buraya taşındığını aktaran Şener, şunları kaydetti:

“Milli parkların çoğunda ziyaretçi tanıtım merkezi var. Milli parkın kaynak değerlerini, o yöredeki tarihi, kültürel değerleri yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtmak amacıyla hizmet veriyor. Merkezlerde ziyaretçilere Beyşehir ve çevresinin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini hem fotoğraflarla, hem maketlerle, broşür ve dokümanlarla tanıtarak bölgemizi başta Türkiye olmak üzere dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bahçemizde Beyşehir Gölü’nün minyatürü olarak nitelendirilebilecek küçük bir havuz var. Türkiye’nin en büyük leylek kolonilerinin yer aldığı Yeşildağ Leylekler Vadisi ve Adaköy Leylekler Tepesi’ni temsilen bir leylek yuvamız var. Burayı ziyarete gelen çocuklara doğayı sevdirecek eğitim oyunları var.”

Kaynak: AA