Çadır Kente Bir Tır Dolusu Kışlık Giyim Gönderildi

İnsani Yardım Platformu tarafından Akçakale’deki Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kente bir TIR dolusu kışlık giyim malzemesi gönderildi. Kış ayında ’çocuklar üşümesin’ kampanyasında toplanan giyim malzemesinin önümüzdeki hafta içinde dağıtımına başlanacağı bildirildi.

Çadır Kente Bir Tır Dolusu Kışlık Giyim Gönderildi
Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan Suriyeli sığınmacı çocuklara, İnsani Yardım Platformu TIR dolusu giyim malzemesi gönderdi. "Çocuklar üşümesin" kampanyası dahilinde gönderilen kışlık giyim malzemesi, çadır kentteki 12 bin çocuğa dağıtılacak. Türkiye’nin en büyük çadır kenti olma özeliğini koruyan ve nüfusu 30 bin olan çadır kent içerisindeki yaşam alanları ile ilçe görünümünde bulunuyor. Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, kış boyu çadır kentlere yardımların devam edeceğini belirtti.

Gerem, "Kış ayının gelmesiyle birlikte ’Çocuklar üşümesin’ kampanyası dahilinde, organize edilen bir TIR dolusu giyim malzemesi Akçakale Süleyman Şah çadır kentine gönderildi. Kış aylarında Suriyeli çocuklar üşümesin diye gönderilen giyim malzemesi umarım çocukların ısınmasına vesile olur. Şanlıurfa STK’lar ve Deniz Feneri Derneği olarak insani yardımlarımız, insanlık var oldukça devam edecektir. Bu konuda bizlere destek veren bağışçılarımız teşekkür ediyor,desteklerinin devamını diliyorum."dedi.

Gönderilen bir TIR giyim malzemesi, Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisi lojistik depolarına boşaltıldı. Çocuk giyim malzemesinin önümüzdeki hafta başlarında, çadır kentteki çocuklara dağıtılacağı bildirildi.

Kaynak: İHA