'Hedef 2023 Yılına Kadar 1 Milyon Patent'

Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut, Adres Patent olarak Türkiye'nin 2023 yılına kadar 1 milyon patente ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu TÜMEXPO Fuarı'nda AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Akbulut, 2023 vizyonuyla ilgili olarak ihracat rakamları veya buna benzer hedeflerle ilgili olarak herkesin kendince katkı sağlamaya çalıştığını dile getirerek, bunun çok ciddi bir algı olduğunu ifade etti.

En ufak bir küçük esnafın bile kendisini 2023'e endeksleyip hedef koyduğunu vurgulayan Akbulut, "İnsanların hedef koyması çok güzel bir şey çünkü hedefsiz yola çıktığımız taktirde varacağımız yeri bilmeden hareket etmenin bize bir artısı olmayacak" dedi.

Adres Patent'in de 2023 vizyonunu aynı şekilde önemsediğinin altını çizen Akbulut, buna katkı sağlamak amacıyla Türkiye'nin 2023 yılına kadar 1 milyon patente ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.

Akbulut, bu hedefi Türkiye Patent Hareketi projesiyle destekleyip Türk toplumuna aşılamaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Umarım 2023 yılına ulaşmadan bu hedefe ulaşır ve hedefimizi revize etmek ihtiyacı hissederiz. Bu noktada sadece bizim hedef koymamız değil tüm toplumun, tüm kamuoyunun, yazılı, görsel basından tutun da sanayinin politikası haline gelmesi gerekiyor. Patent konusu, Türkiye'nin kalkınması açısından son derece önemli" diye konuştu.

- "Yerli otomobilin hayal edilip üretim aşamasına gelinmesi bile önemli"

Yerli otomobil üretimiyle ilgili bir gündemin olduğunu anımsatan Akbulut, bu konunun son derece önemli olduğunun altını çizerek, "Yerli otomobilin hayal edilip üretim aşamasına geçilmesi bile son derece önemli. Biz tabii ki modası geçmiş ürünleri bir araya getirip eski demode bir araç üretmeye hedeflemiyoruz" dedi. Akbulut, insanların "demode mi, yoksa yeni bir araç mı" gibi ikilemlerde kalmayıp, yerli otomobili gerçekten gönül rahatlığıyla tercih edebilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

TÜMEXPO fuarına katılan firmaların marka tescili konusunda oldukça bilinçli olduğuna işaret eden Akbulut, üniversitelerin de katılım göstermiş olmasının önemli olduğunu kaydetti. Akbulut, Türkiye'de markalaşma ve patent kültürünün daha yeni olduğunu vurgulayarak, asıl problemin fikri mülkiyet hakkıyla ilgili sorunların çözülmesi olduğunu anlattı. Türkiye'nin markalaşma kültürünün gelişmekte olduğunu belirten Akbulut, bundan 5-10 yıl öncesine göre markalaşma kültüründe fark olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA