Eski Avrupa Birliği Bakanı Bozkır Açıklaması

Eski Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, ülkenin en büyük sorunun muhalefet sorunu olduğunu belirterek, "Türkiye’de bugün bir iktidar sorunu yok, Türkiye'de bir muhalefet sorunu var. Türkiye'deki bütün partiler içinde mecliste olsun, seçimlere giren olsun, seçimlere girme niyetinde olan olsun AK Parti dışında hiçbir parti 'ben iktidar olacağım' diye seçimlere girmiyor" dedi.

Bozkır, AK Parti Menteşe İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen programda, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Genel seçimlerin önemine değinen Bozkır, 7 Haziran seçimleri ile milletin bu şekilde tecelli ettiği kararın, bir anlamda da hayırlı olduğunu ifade etti.

Seçim sonuçlarıyla uzun zamandır sahibi oldukları ama kıymetini belki de unuttukları bazı kavramları tekrar hatırladıklarını vurgulayan Bozkır, "Demokratik istikrar, siyasi istikrar, ekonomik istikrar, huzur ve güvenlik çok önemli kavramlar. Onun dışında belki de hepimiz kendi çabamızla kendi bulunduğumuz yapılarda bu seçimi değerlendirme imkanı da bulduk. Belki bu seçim sonuçları böyle olmasaydı bunların hiçbirini yapmamış olacaktık ve Türkiye'nin belki güçsüz olduğu sırada  böyle bir sonuç ileride başımıza gelecekti, belki telafi imkanı olmayacaktı" diye konuştu.

Meclis'e giren siyasi partilere bakıldığında iktidar olmak isteyen tek partinin AK Parti olduğunu anlatan Bozkır, şunları söyledi:

"Türkiye'de bugün bir iktidar sorunu yok, Türkiye'de bir muhalefet sorunu var. Türkiye'deki bütün partiler içinde mecliste olsun, seçimlere giren olsun, seçimlere girme niyetinde olan olsun AK Parti dışında hiçbir parti 'ben iktidar olacağım' diye seçimlere girmiyor."

- "Türkiye artık önünü görebiliyor"

Volkan Bozkır, Türkiye'nin çok büyüdüğünü belirterek, "Eskiden birkaç konuda dış sorunu olan, üç beş kalem ihracatı olan, yedi sekiz tane üniversitesi olan, 8 milyon dolar turizm geliri olan bir ülkeydi ve buralarda sorumluluk almak bir sıkıntı değil, ama bugün Türkiye öyle boyutlara geldi ki bütün dünya sorunlar yaşarken Türkiye bu sorunların dışında kalabiliyor" dedi.

Muhalefet partilerinin sorumluluk almaktan korktuğunu savunan Bozkır, "Türkiye artık önünü görebiliyor. Dünyada bir takım sorunlar yaşanırken Türkiye bu sorunların dışında kalabiliyor. İleriye gidebiliyor, vizyon projeler üretebiliyor. Nüfusunun eriştiği bu çok büyük rakamların içinde huzur verici yatırımlar, insanları tatmin edici adımlar ve bu sorumluluğu almaya bir tek AK Parti talip Türkiye'de" değerlendirmesinde bulundu.

Programda, AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Milletvekili Hasan Özyer ve milletvekili adayı Elvan Göçer de konuşma yaptı.

Kaynak: AA