AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “1 Kasım’dan sonra sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzeyen bir sonuç çıkmamalı. Çıktığı takdirde şuanda yaşadığımız siyasi belirsizliği yaşarız. Koalisyon hükümeti kurulup, koalisyon ortaklarının birbirleri ile geçinme sorunu yaşayacağı bir hükümet modeli ile Türkiye’de geçim sorununu çözemeyiz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Açıklaması
Karabük Çankırılar Derneğinin yaren gecesine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, yaren geleneği deyince öncelik akla Çankırı’nın geldiğini söyleyerek, “Yaren geleneği aslında Anadolu insanımızın bir geleneğidir. Yaren kalbinde düşmanlık husumet ve kin yerine, sevgi muhabbet ve hoşgörü barındıran herkes yarendir. Hatta bugün, dostluğa, sevgiye, muhabbete, kardeşliğe insanlığın çokça ihtiyacı olduğu şu zaman diliminde keşke herkes yaren olabilse. Yaren gibi sevebilse, yaren gibi bakabilse. Bugün insanlığın ihtiyaç duyduğu bir sevgiyi, muhabbeti ve anlayışı bize hatırlatıyorsunuz” diye konuştu.

“7 HAZİRAN SONUÇLARINA BENZEYEN BİR SONUÇ ÇIKMAMALI”

Şahin, bu yıl 7 Haziran’da milletçe sandık başına gittiklerini ve 4 ay sonra yeniden seçimine gittiklerini de hatırlatarak, “Vatandaşımızın artık sandıktan seçimden ve demokrasiden soğumakta olduğunu hissetmeye başladık. Yurtdışındaki vatandaşlarımızın oy kullanma oranı 7 Haziran’a göre düştü. Milletimiz demokrasiye sahip çıkıyor. Parlamenter sisteme hep destek verdi. 1 Kasım’dan sonra sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzeyen bir sonuç çıkmamalı. Çıktığı takdirde şuanda yaşadığımız siyasi belirsizliği korkarım yaşarız. Türkiye ve insanımız bundan kaybeder. Artık halkımız seçim değil, geçim istiyorsunuz. Sürekli seçim yapılan bir ülke olmaktan çıkalım. 7 Haziran seçimleri soncuna benzer 1 Kasım’da da bir sonuç çıkarsa korkarım önümüzdeki senede seçim tekrar gündeme gelebilir, bir koalisyon hükümeti kurulamayabilir ve partiler anlaşamayabilir. Bir koalisyon hükümeti kurulup, koalisyon ortaklarının birbirleri ile geçinme sorunu yaşayacağı bir hükümet modeli ile Türkiye’de geçim sorununu çözemeyiz. Türkiye’nin geleceğini düşüneceğiz. Geçmişte şu veya bu partiye oy vermiş kardeşlerimiz olabilir. Şimdi Türkiye için düşünme zamanı. Türkiye için oy verme hareket etme zamanıdır. 2019’a kadar Türkiye’yi başka bir seçim gündemde olmaksızın istikrarla yürütecek olan işbaşında bir hükümete ihtiyaç var” dedi.

“SENİN OYUNUNA ALET OLMAYACAĞIZ DEMELİYDİLER”

Şahin, uzun sayılabilecek siyasi hayatı boyunca demokratik siyasi istikrarın ne kadar önemli olduğunu yaşayarak görüp öğrenmiş biri olduğunu da anlatarak, “O Bakımdan Türkiye etrafı ateş çemberi iken, içimizde bir takım dış güçlerin maşası terör örgütleri bu ülkede kaos meydana getirmeye çalışırken, Türkiye’deki normal yaşamı olumsuz etkileyerek memleketimizde insanların huzursuz yaşamalarını temin etme gibi bir amacı güderlerken, bu oyunları mutlaka bozmamız gerekiyor. Ankara’da eylemin amaçlarından bir tanesi 1 Kasım seçimlerini sabote etmek, hatta yaptırmamak. Siyasi partiler bir araya gelerek, terör örgütünün bu amacı karşısında sen ne yaparsan yap, farklı siyasi görüşlere de sahip olsak biz, el ele bir araya geldik senin oyununa alet olmayacağız demeliydiler. Ama diyemediler” diye konuştu.

“SİYASİ PARTİ LİDERLERİ BİR ARAYA GELEMEYECEK DE NE ZAMAN GELECEK”

Ankara’daki terör saldırısı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun davet ettiğini de anımsatan Şahin, “Sadece biri gelebildi, Sayın Kılıçdaroğlu. Devlet bey kim kendisi ile görüşmek istese reddediyor. Böyle bir durumda, böylesine önemli bir olayın Ankara’da meydana geldiği yüzden fazla insanın hayatını kaybettiği bir zamanda siyasi parti liderleri bir araya gelemeyecek de ne zaman gelecek. O nedenle seçimden yeniden koalisyon çıkara, bu siyasi partilerle koalisyon kurmak ve yürütmek oldukça zordur. O halde sandıktan bir partinin iktidarı çıkmalıdır, siz bunu sağlarsınız. AK parti’den başka da tek başına iktidara gelebilecek parti yoktur” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA