Asistan Doktorlar Hem Hizmet Veriyor, Hem Eğitim Görüyor
Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’de yeni başlatılan uygulamaya Bursa Kamu Hastaneleri Birliği de katıldı. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği’nde görev yapan asistan doktorlar, Bağlaraltı Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nde sağlık hizmeti verip, eğitim alıyor.

Demirci, aile hekimliği uzmanlık eğitiminin toplam 36 ay olduğunu ve bunun 18 ayının hastane içi rotasyonlardan, geri kalan 18 ayınınsa ASM’lerde verilen saha eğitiminden oluştuğunu belirtti.
Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Doç. Dr. Murat Tutanç ise, Bağlaraltı Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nde halen iki aile hekimliği uzmanlık öğrencisinin görev yaptığını, Bursa’nın bu sisteme dahil olan üçüncü il olduğunu söyledi.
