'Küçük Yaşta Gıda Güvenirliliği Ve Kullanımının Önemi' Projesi

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Küçük Yaşta Gıda Güvenirliliği ve Kullanımının Önemi” konulu proje kapsamında Hisarcık ilçesi ve köylerinde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine boyama kitabı ve renkli kuru kalem dağıtımı yapıldı.

'Küçük Yaşta Gıda Güvenirliliği Ve Kullanımının Önemi' Projesi
Atatürk İlkokulunda yapılan boyama kitabı ve renkli kuru kalem dağıtımı etkinliğinde konuşan Kaymakam Davut Bayraktar, “Sizlere dağıttığımız Gıda Güvenirliliği ile ilgili boyama kitabı sayesinde hem boyayacak, hem öğrenecek, hem de eğleneceksiniz.” dedi.

Boyama Kitabı içeriği hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Özşahin, “Küçük Yaşta Gıda Güvenirliliği ve Kullanımının Önemi Projesi kapsamında dağıtacağımız boyama kitabında, hangi besinin bize ne kadar faydasının olduğu, hangi besinleri yememiz gerektiği, nelerden uzak durmamız ve bahçede oynarken nelere dikkat etmemiz gerektiği konuları ile yemekten önce ve sonra ellerimizi mutlaka yıkamamızın yanında dişlerimizi de fırçalamamız gerektiğine dikkat çekilmektedir. Boyama kitabını boyarken içindeki yazıları mutlaka okuyun.”diye konuştu.

Projenin amacının bilinçli gıda tüketimi konusunda çocuklarda farkındalık oluşturmak olduğuna vurgu yapan Özşahin,”Bu projeye katkıda bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüze, Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürümüze ve projeyi hazırlayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündeki meslektaşlarıma teşekkür ederim. ” diye konuştu.

Daha sonra Kaymakam Davut Bayraktar, Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Özşahin ve Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan tarafından boyama kitabı ve renkli kuru kalem dağıtımı yapıldı.(MA-EFE)
Kaynak: İHA