Fazla Eşya Ve Kıyafetler İhtiyaç Sahipleri İçin Toplanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Merkezleri, ikinci el eşya ve kıyafetleri toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yeşilırmak Caddesi ve Yeni Mahalle'de kurulan Sosyal Yardım Merkezlerinde, ikinci el eşya ve kıyafetler toplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yardımsever vatandaşların kullanmaktan vazgeçtiği, iyi durumdaki beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya, mutfak eşyası ve giyim eşyaları, belediye ekipleri tarafından alınıp Sosyal Yardım Merkezlerine getiriliyor.

Söz konusu merkezlere gelenler, ihtiyaç duydukları eşyaları hiçbir ücret ödemeden alabiliyor. Eşyaların ulaşımı da yine belediye ekiplerince sağlanıyor.

- Adresten alınıyor

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hayırseverlerin bağışladığı ikinci el ve kullanılmayan eşya ve kıyafetleri evden alıyor.

Toplanan giysiler yıkanıp ütüleniyor ve paketlendikten sonra barkodlanarak yardım merkezlerindeki raflara konuluyor. Beyaz eşya mobilya ve elektronik eşyalar için ihtiyaç sahipleri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına başvuruda bulunuyor. Sosyal hizmet uzmanları ihtiyaç sahiplerinin evlerini ziyaret ediliyor ve rapor hazırlıyor. Gerekli görülen ailelere ihtiyaçları doğrultusunda yardım ediliyor.

Bağış yapmak isteyenler 326 57 84 ve 326 12 31 numaralı telefonları arayarak eşya bağışında bulunabiliyorlar.

Kaynak: AA