Barbaros Mahallesi Kanalizasyon İnşaatı Temel Atma Töreni

TEKİRDAĞ - Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından yapılacak olan Süleymanpaşa ilçesi Barbaros Mahallesi kanalizasyon inşaatının temel atma töreni gerçekleşti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Barbaros Mahallesi Balıkçı Barınağı yanında düzenlenen törenin açılışında yaptığı konuşmada, Barbaros Kumbağ ve Altınova Mahalleleri'nin sahil şeridinde yer aldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bu sahil şeridine büyük bir minnet borcumuz var. Biz temiz denizde yüzdük, burada büyüdük. Bu denizden balık yedik. Biz buraların güzelliklerini yaşadık. Bunu yaşamak bizim çocuklarımızın da hakkıdır. Bozulan dengeyi değiştirmek için hep beraber çaba içerisindeyiz. Bu tesisin Barbaros’a, Süleymanpaşa’ya ve Tekirdağ’a hayırlı olmasını diliyorum. Hizmetlerimizin devamı gelecek."

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise Tekirdağ’ın sahil şeridinin kendi gençlik yıllarında pırlanta gibi olduğunu ancak şu an ailelerin bile gidemediği yerler haline geldiğini kaydetti.

Bu bölgede bir taraftan limanın getireceği imkanlar, bir taraftan alt yapı faaliyetlerinin inanılmaz bir hızla devam ettiğini aktaran Eşkinat, doğalgazında bölgeye gelişiyle birlikte üst yapıyı da Süleymanpaşa Belediyesi olarak kendilerinin tamamlayacağını sözlerine ekledi.

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa da  mahallede atık su şebeke inşaatının acilen yapılması konusunun idare kurulduğu günden beri gündemde olduğunu aktararak, şunları söyledi:

"Bu projemiz kapsamında yaklaşık 65 kilometre kanalizasyon şebeke hattı ve bunlara ait parsel baca ve bağlantıları, terfi merkezleri ve terfi hatları, fosseptik yapıları, muayene bacaları, geçici deşarj yapıları yapacağız. Barbaros’un bir kısmı kanalizasyon şebekesi yapıldıktan sonra, bir kısmı Kumbağ’a yapacağımız ileri biyolojik arıtma tesisinden sonra diğer kısmı ise Tekirdağ Batı Atık Su Arıtma Tesisi bittikten sonra bağlanacak. Dolayısıyla bu inşaat tamamlamasıyla beraber bu sahil şeridini tamamen atık sulardan arındırmış olacağız."

Konuşmaların ardından katılımcılarla birlikte Barbaros Mahallesi kanalizasyon inşaatının temeli atıldı.

Kaynak: AA