Milletvekili Bülent Turan 1 Kasım Doğumlu Gençlerle Buluştu

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 1 Kasım doğumlu gençlerle buluştu.

Çanakkale Merkez, ilçe ve beldelerde yaşayan 1 Kasım'da ilk kez oy kullanacak aralarında 1 Kasım doğumlu gençlerin de bulunduğu 18 yaşındaki 25 seçmen, AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ile bir araya geldi.

İlk kez oy verecek olmanın heyecanını taşıyan gençler, Turan'a hem genel siyaset, hem de AK Parti'nin gençlere yönelik üreteceği yeni politikaları sordu.

Gençlerin sorularını yanıtlayan Bülent Turan, partisinin gençlere verdiği önemi anlattı. Turan, ''Bir siyasi parti olarak AK Parti gençlere nesne değil, özne olarak bakan, bugünün ve yarının şekillenmesinde gençleri dinamik ve önemli aktörlerden biri olarak görmekte. Gençlere güveniyoruz. 1 Kasım'dan sonra 18 yaşındaki gencimize sadece seçme değil, aday olma, seçilme iradesini de tanıyacağız. 13 yılda gençlerimizin ülkeleriyle gurur duyacakları bir ülke inşa etmeye çalıştık. Yurt dışında ki Türkiye imajını kökünden değiştirdik. Farklı vesilelerle yurt dışına çıkan gençlerimiz ülkemize karşı bu ilgi ve alakayı görmektedir'' diye konuştu.

''1 Kasım seçim beyannamemizde gençlerimizin istihdamına yönelik iyileştirmeler, teşvik ve destek programları mevcut.'' ifadesini kullanan Turan, şöyle devam etti:

''İstiyoruz ki devletimizin sunacağı maddi ve manevi imkanlarla eğitimini iyi bir şekilde tamamlamış, yurt dışı programlarıyla kendisine tecrübe katmış, öz güveni yüksek, donanımlı bir nesil yetiştirelim. İş kurmak isteyene de, istihdam edilmek isteyene de farklı teşvikle öngörüyoruz. Ücretsiz internet, indirimli uçak bileti, öğrencilerimize burs, kredi ve yurt imkanları, mesleki eğitimin, istihdamın desteklenmesi. Bunlar 13 yıl öncesi Türkiye ile kıyaslanmayacak kadar gençlerimizi ilgilendiren önemli taahhütlerimiz"

Gençlere 1 Kasım seçimlerinin önemini hatırlatan Turan, şunları aktardı:

"Bu seçimler 13 yıllık kazanımların devamı, 2023 vizyonunun hayata geçmesi için çok önemli. Türkiye istikrarla yeniden bir atılım sürecine mi girecek, yoksa içine kapanıp siyasi tartışmaların odağı ülke mi olacak. Sizlerden ricam partilerin hem gençlik politikalarını hem de ülkemize dönük gelecek vizyonunu oylamanız. Hangi parti geçmişte ne yaptı? Şimdi size sunuyor?"

Gençlerden sportif veya sanatsal birer hobilerinin olmasını isteyen Turan, gençlerin yabancı dili iyi öğrenmelerinin günümüzde ihtiyaç haline geldiğinin altını çizdi.

Kaynak: AA