Avukatlardan 'Ankara Patlaması' Soruşturmasının Genişletilmesi Talebi

Demokrasi için Hukukçular Grubu üyesi avukatlar, Ankara’da yaşanan terör saldırısına ilişkin yürütülen soruşturmanın genişletilmesi ve kısıtlama kararı talebinde bulundu.

Ankara Tandoğan Meydanı’nda 10 Ekim 2015’te düzenlenecek olan “Barış, Emek ve Demokrasi Mitingi” öncesi yaşanan terör saldırısına ilişkin yürütülen soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunuldu. Demokrasi için Hukukçular Grubu üyesi avukatlar tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan 18 sayfalık talep dilekçesinde, patlamada yaralanan İbrahim Akgün ile hayatını kaybeden Korkmaz Tedik ve Gökmen Dalmaç’ın ailesi şikayetçi olarak yer aldı. Dilekçede, Ankara patlaması soruşturmasında etkili bir sonuca ulaşılabilmesi açısından IŞİD’in nasıl bir örgüt olduğu, faaliyetleri, Türkiye yapılanması ve kamu görevlileri ya da üçüncü kişiler yönünden tüm bağlantılarının deşifre edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Olayda sorumluluğu bulunan tüm kamu görevlilerinin şüpheli olarak soruşturmaya dahil edilmesi istenen dilekçede, kısıtlama kararının kaldırılarak soruşturma dosyasında delillere erişimlerinin sağlaması istendi.

Dilekçede, Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan olay yerine ve olaya ait tüm görüntülerle bombacıların Gaziantep’ten başlayarak Ankara’daki meydana kadar geçtikleri bütün yollardaki MOBESE kamerası görüntüleri, bombacıların kullandıkları cep telefonlarına ait görüşme kayıtları ve sosyal medya hesaplarının incelenmesi istendi. Patlama yaşanan bölgede görev alan tüm kamu görevlilerinin tespit edilmesi ve haklarında işlem yapılması talep edilen dilekçede, katliam failleri ve delillerinin tespiti, IŞİD örgütünün tüm bağlantılarının ve kamu görevlilerinin sorumluluğunun açığa çıkarılması amacıyla gerekli tüm araştırmaların yapılması istendi.

Adana, İçel, Diyarbakır, Suruç savcılıkları tarafından yürütülen IŞİD bağlantılı soruşturma dosyalarının birer örneğinin ve MİT TIR’larıyla ilgili soruşturma belgelerinin dosya arasına celbinin talep edildiği dilekçe, Ankara Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunuldu.
Kaynak: İHA