Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği Genel Kurulu

Bursa'da gerçekleştirilen Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği ​(European Historic Thermal Towns Association - EHTTA) 2015 Genel Kurulu sona erdi.

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, EHTTA 2015 Genel Kurulu Vali Münir Karaloğlu'nun verdiği akşam yemeği ile son buldu. Genel kurul toplantısında, Giuseppe Bellandi yeniden EHTTA Başkanı seçildi.

EHTTA Genel Kurulu'na ev sahipliği yapan Karaloğlu, yemekte yaptığı konuşmada, iki günden beri yoğun çalışma temposu içinde olduklarını, "9. Avrupa Kafeleri" paneli ile bilimsel komite ile genel kurul toplantılarını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Tüm bu çalışmaların önemli çıktılarının olacağını ve EHTTA'ya yeni ufuklar ile perspektifler kazandıracağını bildiren Karaloğlu, şunları ifade etti:

"Genel kurul sonrasında birliğe yeni dahil olan komşumuz Yunanistan ile dost ülke Polonya ekibini tebrik ediyorum. Kardeş ülke Azerbaycan'a üyelik yolunda başarılar diliyorum. Azerbaycan da EHTTA'daki yerini kısa zamanda alacaktır. İki günden beri devam eden bu zorlu maratonu bu akşam bir yemekle bitirelim istedik. Bursa kaplıcalarıyla, termal kaynaklarıyla bir şifa yurdu olduğu kadar tarifsiz lezzetleri ve yöresel ürünleriyle de yeryüzünün en geniş ve en görkemli sofralarından biridir. Türk mutfağının aşçıbaşı Bursa'dır. Bugün sizler için özel olarak hazırlanan Bursa mutfağının şaheserlerinden tadacaksınız. Sizleri uyarmam gerekir. Bursa'nın lezzetleri bağımlılık yapar. Burada EHTTA üyelerinden ziyade büyük bir aileyiz. Bu aileyi daha da büyütmek ve etkin hale getirmek, termal mirasımızı korumak ve yaşatmak için daha çok çalışmamız gerekir. Sizleri ülkemizde, ulu şehir Bursa'da ağırlamaktan çok memnunum. Sizlerin de memnun olmasını Bursa'dan ülkelerinize güzel hatıralarla dönmenizi diliyorum."

EHTTA Başkanı Bellandi de misafirperverliğinden dolayı Karaloğlu'na teşekkür etti ve en kısa sürede turist olarak da Bursa'ya geleceğini belirtti.

Gecenin sonunda Karaloğlu, EHTTA Genel Kurulu anısına, Bellandi'ye Bursa ipeğinden dokunan bir minyatür takdim etti.

Kaynak: AA