Gagiad 15 Dalda Ödül Sahiplerini Buldu

Gaziantep Genç İşadamları tarafından 2 yılda bir düzenlenen GAGİAD 9. Ödül Töreninde 15 dalda ödül sahipleri ile buluştu.

Gagiad 15 Dalda Ödül Sahiplerini Buldu
Törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, CHP Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Şeker ve Mehmet Gökdag, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GAÜN Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun, GAGİAD Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

GAGİAD 9. Ödül Töreni’nde konuşma yapan GAGİAD Başkanı Taner Özdurak, "Bugün dokuzuncusunu gerçekleştirdiğimiz ödül töreninde ülkemize ve şehrimize birbirinden önemli katkıları bulanan 15 değerli kişiye ödüllerini takdim etmenin heyecanı içerisindeyiz. Bizler ülkemizi seven şehrimiz için çalışan insanlarız. Millet olmak için devletin olması lazım. Bayrakları, bayrak yapan kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bin yıldan bu yana huzur içinde yaşadık. Bugün hep birlikte el ele gönül gönüle ayrımcılığın önüne geçmemiz lazım. Aziz milletimiz her zaman bunun üstesinden gelmeyi başardı. Bugün de başaracağımıza inanıyoruz. Biz de bu anlamda elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Terörü şiddetle kınıyoruz” dedi.

Eğitime de dikkat çeken Özdurak, "Güçlü bir toplum olmamızın en önemli unsuru eğitim. İyi bir eğitim sistemi yetişen bireyler ancak refah içerisinde yaşayabilir. “Her konuda eğitim son derece önemlidir. Kadının faktörü de burada devreye giriyor. Bu açıdan karınlarımızı hem sosyal yaşama hem de iş yaşamına kazandırılması adına bizim çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

Acilen hükümet kurulması gerektiğini belirten Özdura, 1 Kasım seçimlerinin hemen ardından ise milli iradenin tecelli ettiği şekilde bir hükumetin kurulması gerektiğini ifade etti.

Özdurak, “Huzur ve istikrarın olmadığı yerde sermayenin tedirgin olması kaçınılmaz bir gerçektir. Seçim atmosferinin bir an önce üzerimizden atılması gerekmektedir. Seçimlerden sonra tecelli eden milli irade ile hızlı bir hükumetin kurulması gerekiyor. Ciddi bir işsizlik var. İşsizlik noktasında insanların takvimi önümüzdeki seçimdir. 2013’te hedeflerimiz var. Ama bu şekilde 2023 hedeflerini elde edemeyiz. Yapısal reformlara ihtiyacımız var. Şu anda 10 bin dolar milli gelir ile orta milli gelir tuzağındayız. Devlet ile özel sektör ele ele vermezse bundan kurtulamayız. Biz de Avrupa ülkeleri gibi 20 bin dolar ortalama gelirden bahsetmek istiyoruz. Balık yemek değil, balık tutmayı istiyoruz. Gölün üstündeki iyi balıkları tutmak istiyoruz. Biz demokratik bir toplumuz. 1 Kasım seçimlerinden çıkacak sonuçların ülkenin geleceği için iyi sonuçlar çıkaracağına inanıyorum. Hedefimiz yarın olmalı” diye konuştu.

“GÜÇLÜ BİR YOL HARİTAMIZ VAR”

Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin önünde reformlara dayalı yol haritası bulunduğunu belirtti.

Şimşek, “Türkiye’de rekabet eksikliği var. Ürün piyasalarında yeterince rekabet olmadığı için yeterince verimlilik olmuyor. Eğitimde nitelik sorunu var. Gaziantep’te bile 4 üniversitemiz var. Kalite önemli bir konudur. Orada da bir iyileşme var ama ikinci nesil bir reforma ihtiyaç var. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak gerek. Biz aslında bin 300’e yakın mikro tedbir belirledik. Bu tedbirleri de birkaç kişi olarak belirlemedik. Mesela Türkiye’de 6 milyon yalıtımsız konut var. Bunların yalıtımı yapıldığında Türkiye büyük bir kara geçecek. Bu bir örnektir. Reformlarda zamanlama ve sıralama çok önemlidir. En temel gündem maddesi reformdur. Bugün ABD, Kanada, Çin gibi ülkeler de reform çalışıyor. Bizim güçlü bir yol haritamız var. Ümit ediyorum seçimler sonrasında Türkiye güçlü bir şekilde kapsamlı reformlarını uygulamaya koyacak. Güçlü bir hükümet ve reform programı tek yol. Bunun başka bir yolu yok. Bizim bütçemiz genel anlamda sağlam tutulduğu için şu anda iyi gidiyor. Bu sene için devletin tamamı açısından Türkiye bütçesi dengededir. Fazlamız da yok ama eksiğimiz de yok. Merkezi bütçeye bakarsak da çok az bir açığımız vardır. Bu sıkıntılı dönemde performansımız sorgulanıyor. Ama büyümeyi birçok gelişmekte olan ülkeye göre bir buçuk kat üste çıkardık. Türkiye’nin bu şartlar altında özel sektör kaygısı var. Bu kaygıyı azaltmak için de borç değil sermaye artırımına gidin dedik. Bu coğrafya zor bir coğrafya Her zamankinden daha fazla yapıcı yaklaşımda olmamız lazım. Gaziantep’in en güzel özelliği budur. Şehrin sorunları gündeme gelince bir araya gelme ve ortak aklı devreye sokma kültürü var. Umarım bu durum tüm Türkiye’ye sirayet eder” dedi.

Kaynak: İHA