AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz Açıklaması

"Bu ülkedeki barışı, kardeşliği ve dostluğu sürdürmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz"

BİTLİS - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, "Bu ülkedeki barışı, kardeşliği ve dostluğu sürdürmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Adilcevaz Belediyesi toplantı salonunda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf, ve muhtarlarla bir araya gelen Demiröz, seçim beyannamesi hakkında katılımcıları bilgilendirerek, muhtarların maaşının bin 300 lira olacağı müjdesini verdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki vatandaşların huzur ve güven ortamı istediğini vurgulayan Demiröz, şöyle konuştu:

"Öncelikli görevimiz Türkiye'de barışı sağlamak ve kan dökülmesini engellemek. Bu ülkedeki barışı, kardeşliği ve dostluğu sürdürmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 1 Kasım'da gerçekleştirilecek seçimlere kısa bir süre kaldı. Hiç kimsenin ummadığı kadar istikrar ve güvenden yana bir seçim olacak. 7 Haziran'daki seçimlerde barış için oy isteyip Meclis'e giren parti, seçmenin taleplerini dinlemedi.

Meclis'teki çalışmalarda ilgili partinin demokratik siyaset içinde birlikte anayasayı değiştirecek güce gelmeyi beklerken, maalesef peş peşe talihsiz açıklamalarla vatandaşın milli iradesini ve vatandaşın onlardan beklediğini değil, sırtlarını dağa dayadıklarını ve vatandaşı değil de Kandil'i dinlediklerinden dolayı bugün bu hale geldik."

Hükümet kurulamadığı için Türkiye'nin istikrarsız bir dönem geçirdiğini belirten Demiröz, vatandaşların bu durumu çok iyi tahlil ettiğini ve oylarını AK Parti'den yana kullanacağını dile getirdi.

AK Parti'nin 3 yıl boyunca Çözüm Süreci yürüttüğünü anımsatan Demiröz, bölgedeki insanların süreç boyunca rahat ve güvende yaşadığını ifade ederek, AK Parti'nin yeniden tek başına iktidara gelmesiyle Çözüm Süreci'ni daha dikkatli ve alan hakimiyeti sağlayarak yürüteceğini ifade etti.

"AK Parti iktidarıyla 2023 hedeflerine ve ülkenin 10 kat daha büyümesine destek olacağınızdan hiç şüphemiz yok" diyen Demiröz, "Ülkemizin geleceği sizin elinizde. 13 yıllık iktidarımızda yol, okul ve hastane gibi temel ihtiyaçlarımızın büyük bir bölümünü tamamladık. Bundan sonra istihdama ve işsizliğe yönelik projelerle ülkemizdeki işsizliği ortadan kaldırmak için büyük çaba göstereceğiz. Ayrıca Bitlis merkez ve ilçelerimizdeki problemlerle de özel olarak ilgileneceğim. Bunun sözünü veriyorum" ifadesini kullandı.

Toplantıda, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve AK Parti Bitlis milletvekili adayı M. Zeki Peker de birer konuşma yaptı.
Kaynak: AA