TBMM Başkanvekili Bostancı Açıklaması

TBMM Başkanvekili Naci Bostancı, "Milletten güç almayan, başka çevrelerden güç alarak siyaset yapan ve iktidar olanlar bu ülkeye hayır getirmediler. Niçin? Milletten gücünü alamadıysan çuvallarsın, kayaya toslarsın" dedi.

Bostancı, Amasya Belediyesi tarafından Pirler Parkı'nda verilen yemekte Memur-Sen İl Temsilciliği ve Amasya Suluovalılar Derneği mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada konuşan Bostancı, oy kullanmanın çok önemli olduğunu, insanın gece yastığa başını koyduğunda "ben bu ülke için ne yapabilirim" diye düşünmesi gerektiğini söyledi.

İki türlü insan bulunduğunu, birincisinin her şeyden önce ne iş yapıyorsa onu iyi yapan, ikincisinin ise ülke menfaatleri için örgütlü mücadele veren insan olduğunu dile getiren Bostancı, sendikal ve dernek yoluyla örgütlü hareket etmenin önemine değindi.

"Tek başına kişi hiçbir şey olamayabilir ama örgütlü olarak su damlasının mermeri delmesi gibi damlaların toplandığı ırmak mermerleri de kayaları da deler. Bu ülkenin yolunu, bahtını açık eder" diyen Bostancı, şöyle devam etti:

"Böyle yapan kişi gece yastığa başını koyduğunda 'ben görevimi yaptım' diye huzur içinde uyuyabilir. Başka ne yapabilir? Mühim iş, oy kullanabilir. Oy mühimdir. Bir ülkenin kaderine el koyuyorsun. Yapılan iş, şekli olarak görüldüğü kadar yalın, basit bir iş değil. Gece tıpkı bizler gibi, sizler gibi yastığa başını koyan bazı insanlar arkalarında milletin gücünü buluyorlar. Arkalarındaki milletin gücüyle milletin dertlerine çare olmak, meydan okuyanlara gereken cevabı vermek, ülkenin ortak çıkarlarını her yerde savunmak için kendilerinde güç bulurlar. O 30 saniye içerisinde kulübenin içinde verilen oy, Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nu ortaya çıkartıyor, bu milletin evlatlarını ortaya çıkartıyor. O yüzden oy vermek önemli. Eğer insanlar arkasında o 30 saniye içinde verilen oyu bulamazlarsa, o gücü kendilerinde bulamazlar. Kendilerinde buldukları güç milletin gücüdür, sizin gücünüzdür. Tayyip Erdoğan'ı da Ahmet Davutoğlu'nu da bir ok gibi ileriye fırlatan, bütün çalışma arkadaşlarını bir bayrak gibi bu ülkenin kaderi için ufukta yükselten bu aziz milletin kendisidir."

Bostancı, Türkiye'de siyasetin 200 yıllık tarihinde aslında iki temel yaklaşım olduğunu belirterek, "Bunlardan biri millete dönüp şunu der; 'Benim dediğim gibi yaşayacaksın, benim dediğim gibi düşüneceksin, ben seni adam edeceğim.' Bazen kibarca, nazikçe, bazen zorbaca söylenen budur" ifadelerini kullandı.

Diğer yaklaşımın ise "Bu millet bırakın istediği gibi yaşasın. İstediği gibi düşünsün. Çünkü özgürlükler iyidir" dediğini anlatan Bostancı, insan özgür kılınmazsa milletin güçlü olamayacağını vurguladı.

Mücadelenin "Millete elbise biçenler" ile "Bırakın millet kendi elbisesini biçsin" diyenler arasında olduğunun altını çizen Bostancı, şöyle konuştu:

"Bu 200 yıllık mücadeledir. AK Parti'nin safı belli. AK Parti milletin yanında. AK Parti milletin karar, irade ve özgürlüğünün yanında. O yüzden demokrasi mühim. Demokrasi olmazsa milletin gücü olmaz. Bir azınlığın gücü olur. Onlar memlekette hüküm ferman olurlar, milletin gücünden yoksun oldukları için de bu ülkenin canına okurlar. Dikkat edin, milletten güç almayan, başka çevrelerden güç alarak siyaset yapan ve iktidar olanlar bu ülkeye hayır getirmediler. Niçin? Milletten gücünü alamadıysan çuvallarsın, kayaya toslarsın. Siyasi tarihimizde de kim ne zaman sırtını millete yasladı, milletle beraber yürüdü, milletin aklını, gücünü, bereketini, zenginliğini, cüretkarlığını, meydan okumasını öne çıkardı, o zaman millet de kazandı, ülke de kazandı, siyaset de kazandı."

Programa Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti Amasya milletvekili adayı Haluk İpek ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA