Tonami Köprülü Kavşağı 25 Ekimde Açılıyor

Yalova’nın ağaçların kesilmesi ile gündeme gelen Tonami Meydanı Köprülü Kavşağı 25 Ekim 2015 Pazar günü trafiğe açılıyor. Karayolları 14. Bölge Müdürü Bekir Koç, "Kavşağı hedeflenen tarihten 3 ay önce devreye sokuyoruz" dedi.

Tonami Köprülü Kavşağı 25 Ekimde Açılıyor
16 Ocak 2014 tarihinde Bursa’da ihaleye çıkan Tonami Köprülü Kavşağı projesi tamamlandı. Kavşağın açılış tarihi de netleşti. Karayolları 14. Bölge Müdürü Bekir Koç, "Bir aksilik olmazsa 25 Ekim gibi Tonami Meydanı’na yapılan köprülü kavşağı açacağız. Daha evvel 20 Ekim tarihinde açacağımızı söylemiştik, ancak kurban bayramı sebebiyle bir gecikme yaşadık. Ancak biz çalışmalarda yaşanan bu kaybı geri kazanmak adına gece gündüz çalışmayı sürdürdük ve hedeflediğimiz tarihe yakın bir tarihte de kavşağı açmayı garantiledik. Sözleşme gereği bu kavşağın ocak ayında bitirilmesi ve teslim edilmesi gerekiyordu. Ancak biz Yalova’da ki trafik sorununun bir an önce ortadan kaldırılması için kavşağı 3 ay evvel tamamladık. Yol trafiğe açılacak ama çalışmalar bitmeyecek. Zira çevre düzenlemesine başlayacağız. Bu düzenlemelerle birlikte köprülü kavşak Yalova’ya yakışan bir yatırım olacak" diye konuştu.

Tonami Meydanı Köprülü Kavşağı fore kazık üzerine oturuyor. 325 metre uzunluğuna sahip kavşak Atatürk Bulvarı girişi ile Bursa Yolu Yaşar Okuyan Bulvarı mevkiine kadar uzanıyor.
Kaynak: İHA