TEOG'un Yıldızı Bilgi Evi Öğrencisine, Laptop Hediyesi

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, TEOG denemelerinde birinci olan bilgi evi öğrencisi Yağmur Kara’yı laptop ile ödüllendirdi.

TEOG'un Yıldızı Bilgi Evi Öğrencisine, Laptop Hediyesi
Gaziosmanpaşa Belediyesi Çimentepe Bilgi Evi, 2015-2016 Eğitim Yılı’na düzenlenen törenle başladı.

Törende geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel eğitim kurumları tarafından yapılan bütün TEOG denemelerinde birinci olan Yıldıztabya Bilgi Evi öğrencisi Yağmur Kara’ya, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından bir laptop hediye edildi.Törene Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Oktay Saral, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda öğrenci ile aileleri katıldı.

Bilgi evlerinin öğrencilerinin başarısına doğrudan katkılar sunduğunu belirten Başkan Hasan Tahsin Usta, “Bilgi Evi’ne gitmemize ne gerek var demeyin! Bilgi Evlerimiz sizlere okul derslerinin yanı sıra, kültürel ve sanatsal kurs imkanları, hobi kursları sunuyor. Çeşitli kültürel geziler düzenliyoruz. Bu faaliyetlerimizle sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl Bilgi Evlerimizden 4 bin öğrencimiz faydalandı. Bu yıl 2 yeni Bilgi Evi daha açıyoruz ve 5 bin üzerinde öğrenciye eğitim imkanı sunacağız. Sizlere sunacağımız imkanlarla başarılarınızı artırmayı hedefliyoruz. Sizin başarınız sadece ailenizi ya da öğretmenlerinizi değil, bizleri de mutlu ediyor. Bilgi Evlerimizde iyi bir arkadaşlık ortamı sunuyor, iyi ahlak sahibi insanlar olarak yetişmenize çaba sarf ediyoruz. Sizlerin bir gün ülkemizde söz sahibi olacak insanlar olarak, milli ve manevi değerlerimizi sahip olmanız için uğraş veriyoruz” dedi.

Gaziosmanpaşa’nın artık üniversitelere ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Başkan Usta, “Hayatın tek bir şifresi var; o da bilgi. Hayatta başarılı ve mutlu olmanın yolu bilgiden geçiyor. Geçtiğimiz yıl Gaziosmanpaşa ilçesi TEOG sınavında İstanbul genelinde 7. oldu. Bu yıl bu başarı çıtamızı inşallah daha da yukarı çekeceğiz” diye konuştu.

Başkan Usta daha sonra geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel eğitim kurumları tarafından yapılan bütün TEOG denemelerinde birinci olan Yıldıztabya Bilgi Evi öğrencisi Yağmur Kara’ya, bir laptop hediye etti. Yıldıztabya Bilgi Evi’nde öğretmenlerinden aldığı destekle derslerine çalışan Yağmur Kara, 486 puan aldığı TEOG sınavı sonrası Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’ni kazanmıştı.
Kaynak: İHA