Başkan Bakıcı, Bakan Topçu'ya Selçuk Dosyası Verdi

İzmir programı kapsamında Ödemiş’ten sonra Selçuk’a geçen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, önce Efes Müzesi’ni gezdi. UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne giren Efes Antik Kenti ve ören yeri ziyaretinin ardından önce Selçuk Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Bakan Topçu’nun Selçuk ziyaretinde son durağı Selçuk Belediyesi oldu. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından Bakan Topçu’ya, Selçuk’un Bakanlık nezdinde onaylanması gereken projelerinin yer aldığı brifing dosyası verildi.

Başkan Bakıcı, Bakan Topçu'ya Selçuk Dosyası Verdi
İzmir programı kapsamında beraberindeki İzmir Valisi Mustafa Toprak ve üst düzey yöneticileri ile birlikte önce Ödemiş ilçesine ardından Selçuk’a geçen Bakan Topçu’yu; Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile kurum amirleri karşıladı. Burada ilk olarak Efes Müzesi’ni gezen Bakan Topçu ve beraberindekiler, daha sonra Efes Antik Kenti’ni gezdi. Gezi sırasında ilgili yetkililerden tarihi ören yerlerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Topçu, buradaki gezinin ardından önce kaymakamlık makamını, ardından da başkanlık makamını ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile basına kapalı kısa bir toplantı yaptı. İlçedeki çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Topçu’ya Selçuk’ta yapılması planlanan ve Bakanlık nezdinde takibi gereken projelerin yer aldığı brifing dosyası verildi.

Yapılan bu ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Bakan Topçu’ya Artemis heykelciği ve ilçeyi tanıtan kitapçıklar hediye etti.
Kaynak: İHA