AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yaşanan terör olayı sonrası her şeye rağmen hayatın devam ettiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Açıklaması
Karabük Üniversitesi (KBÜ)’ye bağlı Eflani Meslek Yüksek Okulu’nun açılışında konuşan Şahin, “İçinden geçtiğimiz şu günlerde acılarımız var. Terör saldırıları sonucu hayatını kaybetmiş vatandaşlarımız var. Bölücü terör örgütü PKK’nın eylemleri sonucu hayatını kaybeden şehitlerimiz var. Ama her şeye rağmen hayat devam ediyor. Aslında bu terör örgütlerinin amacı hayatın normal akışını etkilemektir. Türkiye’deki mevcut hayatı olumsuz şekilde etkileyerek kaosa ve kargaşaya yol açmaktır. Amaçlarından bir tanesi budur” dedi.

“Terör örgütlerine milletçe en etkili cevabı vermek istiyoruz” diyen Şahin, “Onların bu amacına hizmet etmemektir. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da pekiştirerek siyasi görüş farklılıklarımızı bir taraf bırakarak böylesine günlerde omuz omuza verebilmektir. Siz ne yaparsanız yapın, biz 78 milyon vatan evladı olarak bu vatanda, bu ay yıldızlı bayrak altında barış içinde kardeşçe yaşayacağız diyebilmektir. İşte bugün Eflani’de MYO’yu açarken, hayatın devam ettiğini ve bundan sonrada devam edeceği mesajını vermek istiyoruz aynı zamanda” diye konuştu.

“Üniversiteler en özgür kurumlardır ve en özgür kurumlar olmalı” diyen Şahin konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“ Özgürlüğün olmadığı ortamlarda, düşüncenin bilimin gelişmesi mümkün değil. O nedenle biz göreve geldiğimizde öğrencilerimizin özgürlük alanı ile ilgili kısıtlamaları vardır. Bir katsayı engeli var. Meslek okulu ve imam hatip mezunları üniversite sınavına girecekse 10 metre geriden koşuyorlardı. Bu adaletsiz bir durumdu ve bunun kaldırılması gerekiyordu, çok şükür kaldırdık. Kılık kıyafet sorunları vardı. Kız öğrencilerimiz arzu edenler başörtüsü ile okumak istiyordu, bununla ilgili engeller vardır. Üniversiteler özgür kurumlar olmalıydı ve bu engelde kaldırdık. Öğrencilerimi harç ödüyordu, bunu da kaldırdık.”

Şahin, MYO’nun açılış kurdelesini, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul ile birlikte kesti.
Kaynak: İHA