İş Dünyası Suluova'ya Fakülte İstiyor

Suluova Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Turgut Aksu, ilçelerine fakülte kurulmasını istediklerini söyledi.

İş Dünyası Suluova'ya Fakülte İstiyor
Amasya Ticaret ve Sanayi Odası’nın milletvekili adaylarını iş dünyasıyla buluşturduğu toplantıda yaptığı konuşmada ilçede Amasya Üniversitesi bünyesinde kurulan yüksekokulun eğitim faaliyetlerine devam ettiğini anımsatan Turgut Aksu, “İlçemize dört yıllık bir fakülte istiyoruz. Biz Suluova olarak bu işe hazırız. Üzerimize ne düşüyorsa yapmayı kabul ve taahhüt ediyoruz” dedi.

İlçede büyük bir et işleme ve entegre tesisinin yapıldığına değinen Aksu, “İmalatı bugün itibariyle yüzde 60’tadır. İnşallah 2016 Mart ayında tesisin açılışını hep birlikte yapacağız. Bu tesis ilimize 500 kişilik bir istihdam sağlayacaktır. Bu projenin bu zamana gelmesinin mimarı da sayın Haluk İpek’tir. İlimiz ve ilçemiz adına sayın Haluk İpek beye canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bu projede çok ciddi emekleri vardır. Bu tesis ilimiz ve ilçemizde hayvancılığı geliştirecek, hayvan sayısını artıracaktır. Bu artışla birlikte besi bölge alanları ve et üretme çiftliklerine ihtiyaç olacaktır. Talebimiz ilimize ve ilçemize zarar vermeyecek alanlarda bu çiftliklerin yapılmasına izin verilmesini ve bu çiftliklerin imalatının devlet tarafından desteklenmesini istiyoruz” diye konuştu.

İlçe girişinde ve merkezinde acilen kentsel dönüşüm yapılması hususunda destek verilmesini, ayrıca Amasya Merzifon Havaalanı’ndan İzmir’e de uçuşların yapılmasını isteyen Suluova TSO Başkanı Aksu, “Bölgenin parlayan yıldızı olmaya aday Suluova’mıza yatırım yapan bir firmamız Gökhöyük Tarım İşletmesi’nede taliptir. Burası için 3,5 milyar dolarlık yıllara sarih bir proje hazırlamıştır. İlk on yıl için yıllık 100 milyon dolar katma değer, 2. on yıl için yıllık 150 milyon dolar katma değer ve son beş yıl için yıllık 200 milyon dolar katma değer üretmek üzere toplam 25 yılda ülkemize 3,5 milyar dolarlık bir katma değer üretecek proje hazırlamıştır. Bu projenin içinde süt fabrikası, tohumculuk, patates işleme tesisi ve hayvancılıkta ırk ıslahı vardır. Bu projenin tamamı 3 yılda hayata geçecek ve yaklaşık bin 500 ile 2 bin kişiye direk istihdam sağlayacaktır. Bu proje içinde seçilecek tüm milletvekillerimizden desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA