Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Turan'dan İsveç'e Ziyaret

Irak Türkmen Cephesi (İTC) Başkan Yardımcısı Milletvekili Hasan Turan İsveç’i ziyaret etti.

Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Turan'dan İsveç'e Ziyaret
Hasan Turan 3 günlük İsveç ziyaretinde İsveç İmar ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, İsveç Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu sorumlusu Magnus Hellgren ve AB İsveç Temsilcisi Anita Korzinek’e Irak’ta yaşayan Türkmenlerin zor yaşam koşullarını anlattı. Bu konuda bilgili olan yetkililer ilgileneceklerini söylediler.

Turan, dün akşam Irak Türkmeneli Fedarasyonu lokalinde Stockholm’de yaşayan Türkmenlerle bir toplantı yaptı. Irak’taki Türkmenlerin içler acısı durumuna değinen Turan, “2003’den beri neden bir Türkmen ordusu kurulmadı?” sorusu üzerine: “Türkmenler yaşadıkları ülkelerde daima federal hükümet ile beraber işbirliği olduğu için iyi Irak ordusu ve Irak polisi olsun emniyeti onlar sağlasın isterler. Maliki hükümetinin hatası ile mezhepsel sorunlar oldu. Bütün etnik gruplar gibi Türkmenler olarak silahlanmayı düşünüyoruz” yanıtını verdi. Türkmenler arasında da iç çekişmelerin olup olmadığı ile ilgili olarak Turan, “Biz bunu her zaman söylüyoruz bu Türk milletinin en büyük özelliğidir. İhtilaf olsun sorun değil, insanların birbirlerinden nefret etmemesi lazım. Bu ihtilafların zamanla biteceğine inanıyorum” sözlerini kaydetti.

Stockholm’de Türkmeneli televizyonunun bir ofis kurabileceği fikri üzerine Turan, “Bu sorunuzu Türkmeneli televizyonuna iletecegim. Ben de Türkmeneli televizyonunun Stockholm’de bir şubesi olmasını isterim" değerlendirmesinde bulundu.

Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Hasan Turan’a İsveç ziyaretinde İsveç Türkmen Federasyonu Eş Başkanı Suham Arslan ve Muhammed Fakri Arslan eşlik ettiler.
Kaynak: İHA