Erzurum Büyükşehir Belediyesinden Altyapı Yatırımları

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, mahalle statüsüne geçen köy yollarında 32 menfez yaptı.

Büyükşehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü ekiplerince kırsaldaki mahalle statüsü içerisinde yer alan köy yollarına 32 menfez yapıldığı, ayrıca 41 ayrı noktada 2 bin 705 metre uzunluğunda istinat duvarı inşa edildiği bildirildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ilçelerde mahalle statüsüne kavuşan köylerde vatandaşların taleplerini anında değerlendirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İlçe ve ilçelere bağlı mahallelere yaptığımız gezi ve incelemede muhtarlara yönelik anket yapıyoruz. Bu anket sosyal ve fiziksel ihtiyaçların analizini ihtiva ediyor. Muhtarlarımız ve vatandaşlarımız köprü, menfez ve istinat duvarı talebinde bulundu. Bu talepler anında değerlendirilerek hayata geçirildi. Önem sırasına göre ekiplerimiz arazide canla başla çalışıyor."

Çat ilçesi Bardakçı Mahallesi'nde de yaklaşık maliyeti 481 bin 400 lira olan 22 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve 6 metre yüksekliğinde yeni bir köprü çalışması yapıldığını belirten Sekmen, köprü, menfez ve istinat duvarı gibi yapılara 2015 yılında 5 milyon liralık bir kaynak ayrıldığını bildirdi.

Kaynak: AA