Suriyeli Çocuklar Yararına Yardım Yemeği

Bir İtalyan derneğinin etkinliğinde Türkiye’deki Suriyeli çocukların yararına bağış toplandı

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği, Türkiye’deki Suriyeli çocukların yararına bir İtalyan derneğinin hayır etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği rezidansı, Büyükelçi Aydın Adnan Sezgin’in ev sahipliğinde Afrika’da yardım faaliyetlerinde bulunan İtalyan "La Ruota Internazionale" isimli uluslararası kuruluşun, Türkiye’deki Suriyeli çocuklar için düzenlediği davette önemli konukları ağırladı. Etkinliğe, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’nın dış politika danışmanı Büyükelçi Emanuale D’Alessandro’nun da aralarında bulunduğu 70 kadar seçkin davetli katıldı.

Gecede, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) gönderilmek üzere, Türkiye’deki Suriyeli çocukların ihtiyaçları ve eğitimlerine katkıda bulunmak için katılımcılar bağış yaptı.

Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Sezgin, gecede yaptığı konuşmada, Suriye’de yaşanan insani krize işaret ederek, 2 milyondan fazla Suriyeliyi ağırlayan Türkiye'de son 3 yılda 7 bin Suriyeli çocuğun doğduğu bilgisini paylaştı.

La Ruota Internazionale yetkililerinden Anna Maria Pollak ile bu etkinliği, Avrupa’yı son bir ayda sarsan sığınmacı akını ve minik Aylan Kurdi’nin cesedinin Bodrum kıyılarına vurmasından önce planladıklarını belirten Büyükelçi Sezgin, İtalyan derneğinin bu etkinlikle gösterdiği tavrın son derece asil bir davranış olduğunu söyledi.

Anna Maria Pollak da genellikle Uganda’daki okullara yardım yaptıklarını söyledi. Türkiye’de bulunan 2 milyonu aşkın savaştan kaçan Suriyelinin arasında çok sayıda anne ve çocuğun olduğuna dikkati çeken Pollak, “Bizimkisi minik bir yardım. Umarım, bu minik yardım damlası, Suriyeli sığınmacılara katkı sağlar” dedi.

Pollak, etkinliklerine ev sahipliği yapan Büyükelçi Sezgin ile bu geceye katılan Cumhurbaşkanı Mattarella’nın danışmanı D’Alessandro’ya teşekkür etti.

Büyükelçi Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu gecenin gelirini, AFAD vasıtasıyla Türkiye’deki Suriyeli kardeşlerimizin çocukları için kullanacağız. İtalyanların katılımını gördünüz, gayet zevkle bu katkıyı sağlama anlayışı içindeydiler. Böyle bir gecenin tertiplenmiş olmasından ve buna ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.

Sezgin, bu etkinlikle Suriyelilerin acılarını yeniden düşündürttüklerini de sözlerine ekledi.

Gecede, konuklara Türk mutfağının seçkin lezzetlerinden ikram edildi.
Kaynak: AA