İlköğretim Haftası Sade Bir Törenle Kutlandı

Manisa’nın Kula ilçesinde İlköğretim Haftası 4 Eylül Ahmet ve Sebahat Özmen İlköğretim okulunda düzenlenen törenle sade bir şekilde kutlandı.

İlköğretim Haftası Sade Bir Törenle Kutlandı
Kula 4 Eylül Ahmet ve Sebahat Özmen İlkokulu’nda İlköğretim Haftası dolayısıyla sade bir tören düzenlendi.

Törene Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan Özkan, Kula Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Osman Kasırga, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.

İlköğretim Haftası konusu ile ilgili kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, "Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. İlköğretim öğrencilerini hayata ve üst öğrenime hazırlayan zorunlu eğitim çağını kapsar. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren Başöğretmen Atatürk’ün önderliğinde başlatılan okuma yazma ve eğitim seferberliği her yıl devam etmektedir. Atatürk’ün Türk Milleti’ne hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolu toplumun eğitilmesinden geçer. Bu nedenle İlköğretim Haftası kutlanmaktadır." dedi.

Çapan sözlerinin sonunda geçtiğimiz gün Batman’da terör örgütü tarafından yola döşenen mayının patlamasıyla şehit olan Kulalı Özel Harekat Polisi Nedim Erbay’a baş sağlığı diledi.

İlk Öğretim Haftası kutlama programı Kulalı Özel Harekat Polisi Nedim Erbay’ın şehit düşmesi dolayısıyla, halk oyunları ve eğlence gösterileri iptal edilerek, öğrenciler tarafından okunan şiirler ile sade bir şekilde sona erdi.
Kaynak: İHA