Vodafone, Dhl Supply Chain İle 23 Milyon Liralık Lojistik Anlaşması İmzaladı

Vodafone, DHL Supply Chain ile 23 milyon liralık lojistik anlaşması imzaladı.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, lojistik merkezini DHL Supply Chain'in Gebze'deki yeni tesisine taşıdı. "Lojistik Merkezi Konsolidasyon Projesi" kapsamında, şebeke, SIM, kontör kart ve promosyon malzemelerinin lojistik operasyonlarının yönetiminin yapılacağı yeni merkezde, Vodafone'un cihaz test ve onarım birimleri de yer alacak.
DHL ​Supply Chain'in teknoloji sektörüne özel lojistik çözümlere imza atacağı toplam 23 milyon lira değerindeki anlaşma ilk etapta 5 yılı kapsayacak. Vodafone Türkiye'nin yeni lojistik merkezi, 10 bin Euro paletlik hacme sahip ve 2 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 10 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek.
Vodafone'un tüm network ekipmanlarının depolanması ve tüm Türkiye'ye dağıtımı, teslimatı, yerinde elleçleme gibi süreçler DHL Supply Chain tarafından gerçekleştirilecek. DHL Supply Chain, aynı zamanda Vodafone teknik servis elemanlarının test ve tamirat yaptıkları test laboratuvarının özel şartlarının sağlanması ve Vodafone teknik ekibine tahsisi yoluyla şirkete lojistik destek verecek. Ayrıca, SIM kart paketleme operasyonları için alan tahsis edilecek. Dağıtım hizmetleri kapsamında ise Vodafone'un tüm Türkiye'de bulunan çözüm ortaklarına komple (FTL) ve parsiyel (LTL) teslimatlar yer alacak.

-"Teknoloji yatırımlarının üç ana ekseninden birini dijital şebekeler oluşturuyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Derya Hatiboğlu, "Ülkemizin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda, dijital bağlantılı Türkiye için yaptığımız teknoloji yatırımlarının üç ana ekseninden birini dijital şebekeler oluşturuyor. Geleceğin dijital şebekelerini oluşturmak amacıyla altyapımızda kullandığımız malzemelerin saklanması, test edilmesi, bakım ve onarımının gerçekleştirilmesi konularında hassasiyetle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Vodafone Tedarik Zinciri fonksiyonunun Lojistik Merkezi Konsolidasyon stratejisi kapsamında DHL Supply Chain ile söz konusu anlaşmaya imza attıklarını belirten Hatiboğlu, lojistik faaliyetlerini daha büyük ve akıllı bir binada gerçekleştirerek operasyonel verimliliği ve hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Hatiboğlu, Türkiye ve Vodafone aboneleri için değer yaratma vizyonu çerçevesinde teknoloji yatırımlarını artırarak sürdüreceklerini vurguladı.
DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Hakan Kırımlı da iş birliğini, verimli bir iş ortaklığının ilk adımı olarak gördüklerini bildirdi. Vodafone'un kendileri için stratejik bir müşteri olma özelliği taşıdığına işaret eden Kırımlı, şöyle devam etti:
"Dünyanın telekomünikasyon ve teknoloji alanında tanınmış şirketlerinden biri olan Vodafone'un Türkiye'de bizi seçmesinin teknoloji sektöründeki yetkinliğimizi kanıtladığına inanıyorum. Vodafone'un ihtiyaç duyduğu merkezi hizmetleri mobil iletişimin bu önde gelen markasına sunarken, önemli bir verim artışı sağlayacağımıza inanıyorum. Vodafone'a verdiğimiz hizmet aynı zamanda DHL'in de telekom sektöründeki konumunu güçlendirecektir. Bu yeni işbirliğinin, Avrupa çapında genişleyecek bir tedarik zinciri sürecinin başlangıcı olmasını diliyorum".

-Akıllı telefonla stok takibi

Vodafone'un yılda 300 bin adet ürününün giriş çıkış yaptığı yeni lojistik merkezinde ortalama 120 bin adet ürün bulunuyor. Gerçek zamanlı kameralar aracılığıyla uçtan uca stok takibinin yapıldığı yeni lojistik alanında, akıllı telefonlar üzerinden belli araçların online takibi gerçekleştirilebildiği gibi online ısı ve nem takibi de yapılabiliyor.
Öte yandan, test kapasitesi 25 bin, onarım kapasitesi ise 11 bin adet elektronik kart ve cihaz olan Vodafone Test ve Onarım Merkezi'nde, daha önce onarım için yurt dışına gönderilen yüksek teknolojili elektronik kart ve cihazların önemli bir bölümü Türk mühendis ve teknisyenler tarafından onarılıyor. Yüzde 100'ün üzerinde operasyonel verimlilik sağlayan yerli onarım faaliyetiyle, yurt dışında yüzde 75 olarak kaydedilen arıza onarım başarı oranı yüzde 90 seviyesinde gerçekleşirken, yurt dışı firmalarında 90 iş günü olan tamirat geri dönüş teslimi süresi de ortalama 20 iş gününe düşüyor.
Kaynak: AA