Meü Teknoloji Transfer Ofisi’ne 800 Bin Tl’lik Hibe Destek

İçel Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Toplam bütçesi 1 milyon TL olan projenin yüzde 80’lik bölümü TÜBİTAK tarafından hibe olarak desteklenecek.
İçel Üniversitesi’nden (MEÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, MEÜ’nün hazırladığı Teknoloji Transfer Ofisi Projesi, TÜBİTAK tarafından teknoloji transfer ofislerinin desteklenmesi amacıyla açılan 1513 ve 1601 programları kapsamında desteklenmeye değer bulundu. Bütçesi 1 milyon TL olan ve 2 yıl sürecek olan İçel Teknoloji Transfer Ofisi Projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenen 14 projeden biri oldu.

TÜBİTAK tarafından teknoloji transfer ofislerinin desteklenmesi amacıyla 1513 -Teknoloji Transfer Ofisleri Destek Programı oluşturulduğu belirtilen açıklamada, üniversite ve sanayicilere hizmet verilmesi için kurulan TTO’ların geri ödemesiz olarak desteklenmesine yönelik bu programın yanında TTO faaliyetlerine hazırlık niteliğinde olan bir çağrı daha açıldığı kaydedildi. 2014 yılında açılan ‘Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması Çağrısı’nın, 1601-TÜBİTAK Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında yapıldığı ifade edilen açıklamada, “Üniversitemiz bu çağrılara yönelik ‘İçel Teknoloji Transfer Ofisi Projesi’ hazırlayarak TÜBİTAK'a başvuruda bulundu. 1513 Çağrısına 11, 1601 TTO Çağrısına ise 20 üniversite adına başvuruda bulunuldu. TÜBİTAK'ın yaptığı değerlendirmeler sonucunda 1513 Programı kapsamında 5, 1601 Programı kapsamında ise 9 başvurunun desteklenmesine karar verildi.

Üniversitemiz de destekleme kapsamına alınan 14 üniversiteden biri oldu” denildi.

Açıklamada, 2 yıl sürecek olan proje ile üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması, üniversitenin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından faydalanması, girişimciliğin desteklenmesi ve üniversitede fikri sınai hakların yönetilmesi ve ticarileştirilmesine yönelik olarak faaliyet gösteren İçel Teknoloji Transfer Ofisi'ne destek sağlanacağı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Toplam bütçesi 1 milyon TL olan projenin yüzde 80’lik kısmı TÜBİTAK tarafından hibe şeklinde desteklenecek. İçel TTO'ya Yıldız Teknik Üniversitesi'nin de içinde yer aldığı Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi rehberlik edecek. Rehberlik hizmetleri kapsamında personel eğitimi ve proje modül hizmetlerinin yürütülmesi yer alacak.”
Kaynak: İHA