Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan Açıklaması

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Türkiye’nin en iyi sosyal belediyeciliğini yapacaklarını söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan Açıklaması

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan bir basın toplantısı düzenleyerek Sosyal Belediyecilik alanında yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha önce belediye sosyal yardımlarının gelişi güzel yapıldığını dile getiren Başkan Arslan,“Özellikle aş evinden 400 kişiye yemek yardımı yapılıyordu. Görevlilerimiz bilgileri güncelleme çalışması yaptı ve bu güncellemede 300 vatandaşımız yardım için talepte bulundu. Ancak bu taleplerden 168’i yemek yerine kuru gıda, 108’i sadece ekmek, 24’ü ise sıcak yemek istedi. Bizde bunları değerlendiriyoruz. Önümüzdeki günlerde aş evimiz Sarıtopraklık Mezarlığında bulunan taziye evimizin altında hizmete girecek. Vatandaşlarımız kendileri gelip yemek almayacak, görevlilerimiz evlerine bırakacak. Ekmek isteyen vatandaşlarımıza fiş vereceğiz. Vatandaşımız fırından gidip fişle ekmek alacak. Kuru gıda ise yine görevlilerimiz tarafından belirlenecek şekilde teslim edilecek. Yine şehrimizde yaşayan 400 mülteci ailesine de ekmek yardımında bulunuyoruz ve günlük bin 500’ün üzerinde ekmek veriyoruz” dedi.

Yapılan araştırmalarda kapısı dahi açılmayan evler tespit ettiklerini ve buralarda yaşlı, yaşlı, engelli vatandaşların bulunduğunu ifade eden Başkan Arslan, “Yaşlı ve engellilerimiz için evde bakım ekibi kuruyoruz. Bu ekip evlere gidip temizliklerini yapacak, yemeklerini pişirecek. Belediye olarak oluşturacağımız sistem ile Türkiye’de en iyi sosyal belediyecilik hizmetini sunacağız” dedi.

Son günlerde ekmeğe yapılan zamdan dolayı vatandaşların belediyeden ekmek fırını talebinin bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Arslan, “Fırın konusunu da değerlendirebiliriz, gerekirse belediye olarak ekmek fırını açıp vatandaşımıza daha ucuz ekmek temini sağlayabiliriz” diye konuştu.

Suya yapılan zam konusuna da değinen Başkan Arslan, “Su fiyatında bir değişiklik yapılmadı. Kanunen zorunlu olan katı atık bedelleri faturaya yansıtılmıştır. Daha önce 6 lira olarak yansıtılan ve kısa bir süreliğine kaldırılan katı atık bedeli, kanun gereği yansıtılmıştır ve biz bunu 4 lira olarak belirledik” ifadelerini kullandı.

Otopark konusunda da çalışmalar yapıldığını ve 3 otopark yapacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA