Paralel yapının kodu sinemada çözülecek

Paralel Yapı’nın 17 Aralık darbe girişimini konu alan ‘Kod Adı K.O.Z.’ 13 Şubat’ta sinemaseverlerle buluşacak. Filmde, Günay Musayeva da bir MİT ajanı olarak karşımıza çıkacak.

Paralel yapının kodu sinemada çözülecek
Paralel yapının kodu sinemada çözülecek
Yapımcılığını Parantez Yapım / Uğur Yalçınkaya'nın yaptığı, Kod Adı K.O.Z. adlı filmde yer alan karakterlerin detayları ortaya çıkmaya başladı.

13 Şubat'ta vizyona girecek olan filmde 2010 Best Model of Azerbaycan birincisi Günay Musayeva, MİT ajanı Zeynep karakterini canlandırıyor. Filmde Zeynep, paralel yapı yüzünden sevdiği adamla yollarının ayrılması sonucunda bambaşka bir göreve başlıyor ve hayatı değişiyor. Azerbaycan'da arkadaşının hayatını kurtarmak için eski nişanlısıyla silahlı çatışmaya da giren Musayeva defalarca çekilen aksiyon sahnelerinin altından başarıyla kalktı.

ERDOĞAN'A SUİKAST SAHNESİ DE VAR!


17-25 Aralık operasyonunun konu edildiği Kod Adı K.O.Z adlı filmin dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi sahneleriyle adından söz ettirmişti.

En büyük hayalim gerçekleşti


Rolü için özel eğitmenden silah tutma dersleri alan Musayeva, “Çok inandığım bir projede, kilit bir rol üstleniyorum. İlk defa bir silahlı sahnede yer aldım. Çekmeden bile benim için çok heyecan vericiydi. Ajanı oynamak ise zaten en büyük hayalimdi. Psikolojik olarak ağır bir rol olduğunu düşünüyorum. Sevdiğim insana silah doğrulttuğum sahnede gerçekten zorlandım.” diye konuştu.

Hollywood filmlerini inceledi

Çekimler öncesi ajanlar konusunda bilgi sahibi olacak birçok çalışmada bulunduğunu belirten Musayeva, sözlerine şöyle devam etti: “Hollywood filmlerinin yanı sıra bir gün de Nikita dizisini izleyerek sabahladım. Umarım sonucu da iyi olur.”

Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cem Kurtoğlu'nun oynadığı filmde; Hakan Ural, Tolga Karel, Hazım Körmükçü, İskender Bağcılar, Yeşim Alıç, Yılmaz Gruda, Nezih Tuncay, Mehmet Çepiç,Turgay Tanülkü, Seçil Şahin, Remzi Evren Tayfun Sav ve kalabalık bir oyuncu kadrosu yer alıyor. Parantez Yazı Grubu'nın kalema aldığı Celal Çimen'in yönettiği Kod Adı K.O.Z.'un çekimleri İstanbul, Kocaeli ve Kartepe'de gerçekleşti.