Numan Kurtulmuş: Terörün her türlüsüne karşı çıkılmalı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sadece terör örgütlerinin eylemlerine değil devlet eliyle yapılan terörün de lanetlenmesi gerektiğini söyledi.

Numan Kurtulmuş: Terörün her türlüsüne karşı çıkılmalı
Numan Kurtulmuş: Terörün her türlüsüne karşı çıkılmalı
CNN Türk ekranlarında canlı yayın konuğu olan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Paris'te teröre karşı düzenlenen yürüyüş hakkında konuştu.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun yürüyüşe katılmasını eleştiren Kurtulmuş, “Dünyada terörün iyisini ve kötüsünü tartışanların olduğunu biliyoruz. Terör olaylarına sonuna kadar karşı çıkanların başta İsrail'in devlet terörü olmak üzere devlet eliyle işlenen teröre seyirci kaldığını biliyoruz. Terörü küresel olarak felaket görüyorsak buna odun taşıyan her kim varsa onun karşısına çıkmamız lazım.” dedi.

Terörün her türlüsünün lanetlenmesi gerektiğini savunan Kurtulmuş, “DAİŞ ve benzeri örgütlerin masum insanların üstüne saldırması suç ise aynı şekilde elinde orduları olan devletlerin de sadece dini farklılıkları dolayısıyla soykırım uygulamalarını asla tasvip etmemek lazım.” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş şu şekilde devam etti: Bir hafta içinde Gazze'de iki bin masum öldüğü zaman sesi çıkmayanlar neredeydi? Reyhanlı saldırısında onlarca masum insanımız kurban verildiği zaman neredeyse kimseden ses çıkmadı. O yüzden burada eşimize gelmediği zaman terörü görmemezlikten gelmeyeceğiz.