Kto'nun Projesine Oran'dan Destek

Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) "Kayseri Ekonomik ve Sosyal Rekabet Endeksleri Sisteminin Kurulması" adlı projesi Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan (ORAN) destek aldı.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, proje, ORAN'da yapılan törenle imzalandı.
Törene, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, KTO Genel Sekreteri Murat Yerlikhan ve ORAN Genel Sekreteri Fatih Gavgacı katıldı.

Bölge illerinden ORAN'a sunulan 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamındaki 35 faaliyet teklifi arasında yapılan değerlendirme sonucunda, "'Kayseri Ekonomik ve Sosyal Rekabet Endeksleri Sisteminin Kurulması" adlı proje destek verilecekler arasında yer aldı.
Hiçyılmaz, projenin toplam bütçesinin 45 bin 600 lira olduğunu, yapılan sözleşmeyle 3 ay uygulanacak projenin 41 bin 612 lira tutarında hibe desteği alacağını kaydetti.

Başkan Hiçyılmaz, "Kayseri'nin 81 il arasındaki ekonomik ve sosyal rekabet edebilirliğini 300 alt değişkene göre inceleyeceğiz. Bu inceleme sonucuna göre bir veri tabanı hazırlayarak web sitemizde yayınlayacağız. Aynı zamanda oluşturulacak rapor kitapçığı da ülke genelinde dağıtılacaktır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA