'Genç Kaşifler Treni' Budapeşte'de

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Genç Kaşifler Treni Projesi"ne katılan ikinci kafiledeki 118 kız öğrenci Budapeşte'yi ziyaret etti.

Program kapsamında Budapeşte Batı İstasyonu'na gelen 118 kız öğrenci, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği yetkililerince karşılandı.
Öğrenciler kentin önemli tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.
-''Genç Kaşifler Treni Projesi''-
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Genç Kaşifler Treni Projesi"ne katılan öğrenciler, Osmanlı coğrafyasında yer alan 9 ülkeyi ziyaret edecek.
Tarih bilinci ve sorumluluğuyla hareket eden bir nesil yetiştirilmesi için hazırlanan proje katılanların, seyahatler sırasında yapılan etkinliklerle sosyalleşmesi ve düzenlenen yarışmalarla kitap okumaya teşvik edilmesi amaçlanıyor.
Proje çerçevesinde trenle Romanya'nın Bükreş, Macaristan'ın Budapeşte, Avusturya'nın Viyana, Hırvatistan'ın Zagreb, Bosna-Hersek'in Saraybosna, Sırbistan'ın Belgrad, Makedonya'nın Üsküp, Kosova'nın Priştine ve Yunanistan'ın Selanik kentleri gezilecek.
Üniversitelerde öğrenimlerini sürdüren ya da mezun olan 19-25 yaşlarındaki kız öğrencileri taşıyan tren, 17 Eylül'de yurda dönecek.
Kaynak: AA