'Filistin'e Katkımızı Görmek İsteyen Herkese Kapımız Açık'

Coca-Cola'nın Filistin'deki şişeleme ve dağıtımını yapan National Beverage Company'nin (NBC) Filistinli Genel Müdürü İmad Hindi, Filistin'e katkılarını görmek isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirterek, "Filistin'de Coca-Cola'nın gazlı içecek pazarındaki payı yüzde 86'dır. Bu oran tüm Ortadoğu Bölgesi'nde en yüksek pazar payı anlamına geliyor. Sanırım bu oran Filistin'de Coca-Cola'nın algısıyla ilgili net bir resim ortaya koyuyor" açıklamasını yaptı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği askeri harekat sonrasında tüketiciler arasında İsrail şirketi olduğu iddiasıyla gündeme gelen ve Filistin'e destek amacıyla yapılan boykot çağrılarında adı geçen Coca-Cola'ya ilişkin yaptığı açıklamada Hindi, Filistin'e katkılarını görmek isteyen herkese kapılarının açık olduğunu bildirdi.
İnternette birçok konuda dedikodu üretildiğini belirten Hindi, şunları kaydetti:
"Türkiye'de de Coca-Cola ile ilgili asılsız iddiaların sosyal medyada konuşulduğunu duydum. Coca-Cola dünyanın en büyük uluslararası şirketlerinden biri ve 200'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Filistin'in en çok istihdam sağlayan ve en çok yatırım yapan şirketleri arasındayız. Coca-Cola olarak Filistin'e katkılarımız bununla da sınırlı değil. Eğitimden spora, sağlıktan temiz su kaynağı sağlamaya kadar birçok konuda yaptığımız projelerle yaşadığımız topraklara katkı yapıyoruz. Filistin'e katkımızı görmek isteyen herkese kapımız açık. Filistin'de Coca-Cola'nın gazlı içecek pazarındaki payı yüzde 86'dır. Bu oranın tüm Ortadoğu Bölgesi'nde en yüksek pazar payı anlamına geliyor. Sanırım bu oran Filistin'de Coca-Cola'nın algısıyla ilgili net bir resim ortaya koyuyor. Coca-Cola buraya yatırım yapan ilk ve en büyük global şirket. Bu özelliğiyle başka yatırımlar için de kapı açtı. Şu anda Filistin'de en büyük 3. işveren ve en büyük 5. yatırımcı durumundayız. 500'e yakın kişiye istihdam sağlıyoruz. Çalışan sayımızı artırabilmek için de yatırımlarımıza devam ediyoruz."
Hindi, NBC olarak Filistin'deki rollerinin sadece istihdam ve yatırım ile sınırlı görmediklerini vurgulayarak, diğer Filistinli şirketlerle edindikleri global bilgi birikimini de paylaşarak ülke ekonomisine destek olduklarını, özellikle satış ve pazarlama konusundaki deneyimlerini, küçük ölçekli Filistinli şirketleri desteklemek için kullandıklarını kaydetti.


İddialı oldukları bir diğer alanın ise topluma katkı projeleri olduğunu anlatan Hindi, sözlerine şöyle devam etti:
"20 bine yakın çocuğun okulda bilgisayara erişmesini sağlayan teknoloji laboratuvarlarından tutun da ilk kadın futbol takımının kurulmasına verdiğimiz desteğe kadar birçok proje sayabilirim. Hem üretim kapasitemizi artırabilmek hem de ülke ekonomisine ve topluma yaptığımız katkıyı artırabilmek için yeni yatırım planları üzerinde çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projeler arasında bizi en çok heyecanlandıranlardan birisi de Türkiye'ye eğitim için gönderdiğimiz Filistinli üniversite öğrencileri. Coca-Cola Vakfı ve Bilkent Üniversitesi iş birliğiyle her yıl seçtiğimiz öğrencileri 1 yıl için Bilkent Üniversitesi'ne gönderiyoruz. Eğitime katkı bizim en çok önem verdiğimiz projelerin başında geliyor. Yaşadığımız topluma değer katmak misyonumuzun önemli bir parçası. Bu misyonu gerçekleştirebilmek için attığımız her adım bizim için çok değerli. Coca-Cola sisteminin Filistin'deki katkılarını görmek isteyen herkesi Ramallah'a bekliyorum. Filistin'de toplam 3 fabrikamız var. Her geçen gün markalarımızın Filistin toplumu tarafından daha fazla sevildiğini görüyor, bunu pazar araştırmalarıyla takip ediyoruz."
Bu arada açıklamada, Coca-Cola'nın İsrail şirketi olduğu iddialarına ilişkin, "1886'da yani tam 128 yıl önce ABD'de kurulmuş olan Coca-Cola'nın hisselerinin yüzde 100'ü halka açık ve bu hisseler New York Borsası'nda işlem görüyor. Uluslararası bir şirket konumunda olan Coca-Cola'nın on binlerce hissedarı bulunuyor" bilgisi verildi.

Kaynak: AA